14 aylık minik Alperen’i kayak yaparken görenler şaşkına dönüyor

Artvin'de yaşayan Alperen bebek henüz 14 aylık ancak kayak yapabiliyor. Kar pistinde onu görünler ise gözlerine inanamıyor.

YAŞAM 04.04.2022, 12:25 05.04.2022, 09:18
14 aylık minik Alperen’i kayak yaparken görenler şaşkına dönüyor

Artvin’de yaşamını sürdüren 14 aylık Alperen Bıyık ailesiyle beraber 2 bin rakımda yer alan Genya Dağı’ndaki Atabarı Kayak Merkezi’ne eğlendiği esnada, kayağa dair ilgisini kayak antrenörü Fikri Özkan keşfetti. Ailesiyle görüşme yapan Özkan, onayını alıp minik Alperen ile bir an önce kayak eğitimlerine başladı. Kısa süre içerisinde dengede durmayı başaran ve hatta antrenör eşliğinde kayak yapabilen Alperen, her geçen gün kendisini geliştirdi.

İki haftada aldığı 4 saatlik eğitimin ardından kısa mesafeleri kaymaya başladı

14 aylık olan bebeğin kaydığını görenler gözlerine inanamadı. Alperen şimdiden kayak tesisinin gözdesi oldu. Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kayak Antrenörü Fikri Özkan yapmış olduğu paylaşımda, “Çocuğun kayak malzemeleri ve kayanlara ilgisini gördüğümüzde ebeveyninden izin alıp kayağı deneyebileceğimizi ve eğer ilgili olursa çocuğun kayabileceğini ifade ettim. Onlar da bu konudan çok mutlu oldu. Bu hevesle denedik ve ardından piste çıkardım. Kendi kendine denge kurma, kayma cesareti gördük ve öylece başladık. Az da olsa pistte kaydırdık çocuğu. 1,5 yaşının ardından özel ilgili gösterilirse pistte yalnız başına kayabilecek duruma rahatça gelebilecektir. Hayatımda ilk kez 14 aylık kayak yapan bir çocuk görüyorum. Özel ilgiyle biraz da olsa kaydırmaya başladık. Bir kez daha geldiğinde daha da güzel kayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Alperen’in babasıysa, “Kayak merkezini ziyaret için gelmiştik. Hocamız oğlumuzun yeteneğini keşfetti. Bugün 14 aylık oldu çocuğumuz. Algıları açık zaten. Çok erken de yürümüştü. Hocamız bu yeteneğin üstüne gitmemizi söyledi.” dedi.

Yorumlar (0)