130 kişi dinlendi, "Rabia Naz çatıdan düştü" dediler!

Giresun'da evlerinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin toplam 130 kişinin tanık sıfatıyla dinlendiği ve 11 yaşındaki kızın, evinin çatısından düşerek hayatını kaybettiği sonucuna varıldığı ifade edildi. 

YAŞAM 17.07.2020, 09:16
130 kişi dinlendi, "Rabia Naz çatıdan düştü" dediler!

Giresun'un Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan hakkındaki soruşturma tamamlandı. 

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Haziran 2018'de yaşadığı konutun önünde yatar pozisyonda bulunduğu ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

"Rabia Naz Vatan'a ait DNA ile karşılaşılmadı"

Söz konusu açıklamada, baba Şaban Vatan'ın, kızına minivan türü bir araç tarafından çarpıldığını, ardından kızının evlerinin aşağısında kullanılmayan bir binaya taşınarak kanlarından arındırıldığını, sonra evlerinin önüne yeniden getirildiğini ileri sürdüğü, bunun üzerine söz konusu iddiaların detaylı bir şekilde araştırıldığı kaydedildi.

Söz konusu binada ayrıntılı bir inceleme gerçekleştirildiği, Adli Tıp Kurumu'nun eşyalar ile kumaş parçaları üzerinde incelemede bulunduğu ancak Rabia Naz Vatan'a ait DNA ile karşılaşılmadığı ifade edilen açıklamada, babanın bahsettiği aracın olay yaşandığı gün Trabzon'da bulunduğu belirtildi. 

"Okul çantası terasta bulundu"

Açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın okul çantasının yaşadıkları apartmanın teras bölümünde bulunduğu ifade edilerek, çantayı bulan kişilerin verdiği ifadelere göre 11 yaşındaki kızın çatıdan düşmüş olabileceği olasılığının değerlendirildiği kaydedildi.

Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu'nun raporunda "Rabia Naz Vatan'ın yüksekten düşme sonucu genel beden travması nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğinin dile getirildiği belirtilen açıklamada, ulaşılan deliller doğrultusunda Rabia Naz Vatan'ın çatıdan düşmüş olduğunun fark edildiği fakat yine de başka biri tarafından düşürülmüş olma olasılığının da dikkate alındığına dikkat çekildi.

"130 kişi dinlendi, 33 kişinin HTS kayıtlarına bakıldı"

Açıklamada, aile tarafından bildirilen ve başsavcılık tarafından belirlenen veya verilen ifadelerde geçen toplam 130 kişinin tanık sıfatıyla dinlendiği aktarılarak, 33 kişinin HTS kayıtlarına bakıldığını, 3 kişi hakkında iletişimin dinlenmesi ve değerlendirilmesi önleminin uygulandığı ifade edildi.

Rabia Naz Vatan'ın olay günü geçtiği belirlenen güzergâh üzerinde bulunan 8 iş yerine ait güvenlik kayıtlarının incelendiği belirtilen açıklamada, olay yerin incelemesi, otopsi raporu ile DNA ve diğer örneklerin kıyaslanması gibi hususlarda 29 farklı inceleme ve görüş raporunun alındığı belirtilen açıklamada, son karara yer verildi.

"Çatıdan düşerek hayatını kaybettiği sonucuna varıldı"

Açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın düşmesine herhangi bir kişi tarafından bilerek veya taksirle neden olunduğuna ilişkin herhangi bir bulguya ulaşılamadığı belirtilerek, küçük kızın evinin çatısından düşerek hayatını kaybettiği sonucuna varıldığı, başka bir şahsın kusuru belirlenemeyen olaya ilişkin 16 Temmuz günü kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)