13 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı

Meteoroloji'den yayımlanan son hava tahmini raporuna göre, İzmir ve Muğla'nın iç ve kuzeyi, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Kırıkkale çevreleri ile Ankara'nın güneyi, Bursa, Balıkesir ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

YAŞAM 08.06.2023, 08:23 Şeyda Gül
13 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz'in batısı, İç Anadolu ile Karaman'ın batısı ve Balıkesir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışları, İzmir’in iç ve kuzeyi, Aydın, Manisa, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla’nın iç kesimlerinin Ankara'nın güneyi, Kırıkkale çevreleri ile Balıkesir, Bilecik ve Bursa illerinin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

Batı kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı tahmin edilen hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece artması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

İç Ege'de bulunan İzmir’in iç ve kuzeyi, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla’nın iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak'ın yanı sıra Kırıkkale çevreleri ile Ankara'nın güneyi, Bursa, Balıkesir ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle yapılan uyarılarda olası sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. 

Yorumlar (0)