"1 milyon liralık sigara cezası yazıldı!"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında şu ana kadar vatandaşlara 21 milyon liralık ceza kesildiğini belirterek, 1 milyon lirasının sigara yasağı nedeniyle kesildiğini ifade etti.

YAŞAM 18.11.2020, 13:25
"1 milyon liralık sigara cezası yazıldı!"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Vali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya, vatandaşların maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğine dikkat çekerek, önceden duyurulan rakamların minimum düzeye getirildiğini ve bunun yeniden başarılabileceğini ifade etti.

Bu konuda inancının tam olduğunu aktaran Yerlikaya, artık vatandaşlara "Maske tak" denilmediğini, "Maskeyi çıkarma, insanların ölümüne neden olma" şeklinde çağrıda bulunulduğunu belirtti. 

"Misafir çağırmayın"

Yerlikaya, sokağa mecburi olmadıkça çıkılmaması gerektiğini, çıkıldığında ise tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların evlerine misafir çağırmamaları veya misafirliğe gitmemeleri gerektiğini aktaran Yerlikaya, kurallara uymayan insanların güler yüzlü bir şekilde uyarılması gerektiğine dikkat çekti. 

"3 milyondan fazla denetim yapıldı"

Yerlikaya, İstanbul'da 21 Ağustos gününden beri 3 milyon 319 bin 917 kez denetim gerçekleştirildiğini belirterek, şu ana kadar vatandaşlara toplam 21 milyon liralık ceza kesildiğini söyledi.

"Sigara içmek için maskeyi indirmek yanlış"

Bu cezaların 1 milyon lirasının sigara yasağı nedeniyle kesildiğini aktaran Yerlikaya, vatandaşlara sigarayı bırakmaları için çağrıda bulundu.

Yerlikaya, sigara içen vatandaşların sigara içmek için maskelerini indirmek zorunda kaldıklarını, bunun hiçbir şekilde doğru olmadığını söyledi.

"Sabırlı olalım"

İki ay boyunca sabırlı olunması gerektiğine dikkat çeken Yerlikaya, bütün dünyadaki gelişmelerin takip edildiğini ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin yeni haberlerin alındığını kaydetti.

"Aşı henüz bulunmadı"

Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının henüz bulunmadığını, bu nedenle herkesin iki ay sıkı bir şekilde kurallara uyması gerektiğini belirterek, sokağa çıkma yasağının tamamen hayata geçirildiği bir sürece geçilmemesi için bunun önem arz ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)