00.01'de ağlar atılacak

"Vira bismillah" dediler... Av yasağının bu gece sona erecek olması dolayısıyla Tekirdağlı balıkçılar denize açıldı. İlk ağ 00.01'de atılacak.

YAŞAM 31.08.2019, 23:07
00.01'de ağlar atılacak

Denizlerde av yasağının bu gece yarısında sona erecek olması dolayısıyla Tekirdağ'daki balıkçılar, "vira bismillah" dediler ve denize açıldılar. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019-2020 sezonunun açılışı dolayısıyla Kumbağ Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında tören gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, bütün balıkçılara bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeleri temennisinde bulundu. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'da çok sayıda ailenin balıkçılıkla geçindiğinin altını çizerek, "Yeni av sezonunu umutla bekleyen balıkçılarımıza bol bereketli bir yıl diliyorum. İnşallah denizden istediklerini alırlar. Bütün balıkçılarımıza hayırlı bir sezon diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, daire başkanları, balıkçı aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konuşmaların ardından dualar edildi ve balıkçı tekneleri havai fişekler eşliğinde 4,5 aylık av yasağının ardından Marmara Denizi'ne doğru açıldı. 

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçılar için verimli bir sene olması için dua ederek sezonu açacaklarını söyledi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, saat 24.00'ten sonra balıkçıların ağları denize atacaklarını belirterek, balık bol olursa hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünün güleceğini kaydetti.

Gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar, yasağın sona ermesiyle 24.00'ten sonra ağ atarak gece boyunca avlanacak.

Yorumlar (0)