Tarımda üretim planlaması hayata geçirilecek

İbrahim Yumaklı, üretim planlamasını önümüzdeki sene başlatmayı amaçladıklarını kaydederek, "Üretim planlamasında yağlı tohumlar ve hububat grubu bizim ana unsurlarımız olacak." ifadesini kullandı.

TARIM 27.12.2023, 18:18
Tarımda üretim planlaması hayata geçirilecek

Bu sene tarımın geleceğini planlama hususunda çok önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gerçekleştirilen düzenlemelerin iklim değişikliği başta olmak kaydıyla dünyada tarımı etkileyen noktalara dönük yapılması gerekenler olduğunu dile getirdi.

Yumaklı, bu senenin en önemli hususlarından birinin üretim planlaması olduğuna işaret ederek, "Suyu merkeze alan ve pek çok etkenin üretim planlaması altında değerlendirildiği bir süreçten geçtik. Kanun değişiklikleriyle 'yeni normaller' dediğimiz konuları da göz önünde bulundurarak, bundan sonraki süreçte üretim planlaması gerçekleştireceğimiz dönemi başlattık. Üretim planlamalarının ana başlıklarından biri olan kontratlı tarımla ilgili de düzenlememizi gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.



"91 milyar TL'lik destek sağlanacak"

İbrahim Yumaklı, tarım sektöründe önümüzdeki sene atmayı planladıkları adımlara dikkat çekerek, şu sözleri sarf etti:

"Bu sene altyapısını oluşturmaya başladığımız üretim planlamasını önümüzdeki sene uygulamaya geçirmeyi amaçlıyoruz. Bu hususta çok yoğun eğitim süreci devam etmekte. Geniş bir üretim yelpazesine sahip olan Türkiye'de bu süreci başlatmak çok zor. Üretim planlamasında yağlı tohumlar ve hububat grubu bizim ana unsurlarımız olacak. Toplum için tüketim bakımından çok özel öneme sahip olan bu ürünleri de üretim planlamasının içine dahil etmeyi düşünüyoruz."

Bakan Yumaklı, desteklerin üretim planlamasının ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydederek, "Tarımsal desteklerin yönlendirici olması lazım. Özellikle hayvansal üretim ve su ürünlerinde destekler ile ilgili faaliyetler tamamlanmış durumda, bitkisel üretimde de son aşamaya gelindi. Gerçekleştirilen düzenlemelerin uygulanmasıyla hem tüketiciler hem de üreticiler için yararlı bir süreç başlayacak. Önümüzdeki sene üreticilere yaklaşık olarak 91 milyar TL'lik destek sağlanacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)