Suriyeli sığınmacılara tarım dersi

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği’nce Mustafa Kemal Üniversitesi'nin bilimsel danışmanlığıyla yürürlüğe giren projede, Hatay'da kendi imkânlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelere, sebze yetiştiriciliği eğitimi veriliyor.

TARIM 17.01.2020, 17:42 17.01.2020, 17:50
Suriyeli sığınmacılara tarım dersi

Proje ile Suriyeli sığınmacılara mikro bahçelerde; ıspanak, soğan, bakla gibi kendi yiyecekleri ürünleri yetiştirmeleri için eğitim verilecek.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin evlerinin bahçelerini kullanarak sürdürülebilir “mikro tarım” sağlaması hedefleniyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk eden Suriyeli sığınmacılar, Türkiye’nin her ilinde konuşlanmış durumdalar. Türkiye’ye yerleşen 5 milyon kadar Suriyeli sığınmacının bir bölümü Hatay’da yaşıyor.

"Mikro Tarım Projesi" ile Suriyeli sığınmacılar kendi yiyeceklerini yetiştirecek

Bölgede yaşayan Suriyelilere Hayata Destek İnsani Yardım Derneği aracılığıyla sebze yetiştiriciliği öğretiliyor. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) bilimsel danışmanlığıyla yürütülen “Mikro Tarım Projesi” ile Suriyeliler oturdukları evin bahçesine sebze yetiştiriciliği yapıyor.

Yorumlar (0)