İngiltere'nin UMH'yle görüşmesinden "barışa destek" çıktı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, UMH Başbakanı Serrac'la görüştü. İkilinin görüşmesinden İngiltere'nin Libya'da "kalıcı barışa destek vermesi" kararı çıktı.

DÜNYA 17.01.2020, 18:21
İngiltere'nin UMH'yle görüşmesinden "barışa destek" çıktı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak Libya Konferansı'ndan önce Birleşmiş Milletler (BM) tarafından meşru hükümet olarak görülen Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'la görüştüğünü açıkladı.

Berlin Konferansı'nın önemini vurguladı

Raab, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Serrac'la konuşmasında "İngiltere'nin uluslararası toplumu BM'nin kalıcı barışa varma çabalarının arkasında birleştirmeye yönelik bağlılığını vurguladığını" açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanı, Berlin'de düzenlenecek konferansın Libya'da çatışmaları sonlandırmak ve siyasi bir çözüm ortamı oluşturmak için çok önemli bir adım olduğunu da belirtti.

Konferansa Serrac ve Hafter de katılıyor

Berlin'de düzenlenecek Libya Konferansı'na Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, Cezayir, Mısır, BM, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve Afrika Birliği temsilcileri katılacak. Ülkelerindeki geleceğin konuşulacağı Serrac ve darbeci general Halife Hafter de konferansta olacak.

Yorumlar (0)