Şifa deposu karnabaharın fiyatı yarı yarıya indi

Bursa’da karnabaharın fiyatı 10-15 TL’den 6 TL’ye indi. Vatandaşlar, şifa deposu olarak bilinen karnabaharların fiyatı ucuzlayınca bol bol satın almaya başladı. 

TARIM 29.11.2021, 11:32 30.11.2021, 09:09
Şifa deposu karnabaharın fiyatı yarı yarıya indi

Bursa’da Reyhan Pazarı’nda karnabaharın fiyatında indirim yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda tanesi 10-15 TL’ye satılan karnabaharlar, yeni mahsullerin çıkmasıyla birlikte ucuzladı. 

Fiyatı 6 liraya indi

İriliğine göre tezgâhında 6 ve 10 TL’ye karnabaharları satan Mehmet Yılmaz, sağlığa birçok yararı olan karnabaharların kış sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olduğunu söyledi. 

30 senedir aynı pazarda esnaflık yaptığını ifade eden Mehmet Yılmaz, “15 gün önceye kadar karnabaharların fiyatı 10-15 liraydı. Şu an ucuzladı. İriliğine göre 6 TL’den başlayıp, 8-10 liraya çıkıyor. Karnabahar çok yararlı bir sebze. Bursa’nın farklı köylerinden bize geliyor. Kış aylarında karnabahar büyük ilgi görüyor. Elimde gördüğünüz bu karnabahardan 2-3 defa yemek yapılabilir. Ucuzladığı için vatandaşlar bol bol satın alıyor. İlerleyen dönemde 5 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yılmaz, bağışıklığı güçlendiren ve kansere iyi gelen brokolilerin tanesinin 5 TL olduğunu kaydetti. 

Faydası saymakla bitmez

Son günlerde fiyatında indirime gidilen karnabaharın faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte karnabaharın faydaları:

“Karnabaharın sap bölümünün sıkı ve süt beyaz olması tazeliğini gösterir. Karnabahar, zararlı bakterileri atar, sindirimi düzenler. Yüksek oranda A ve C vitamini içerir. Sinir sisteminde bulunan hücreleri yeniler. Depresyon ve stres riskini azaltır. Karnabahar suyu beyni korur. Regl sancılarına oldukça iyi gelir. İdrar enfeksiyonlarını tedavi eder. Yüksek lif içermesi sebebiyle kolesterolü dengede tutar. Kansere karşı savaşçıdır. Tadı damağınızda kalacak yüzlerce karnabahar yemeği mevcut. Bunlardan bazıları: Kıymalı karnabahar graten. Salçalı karnabahar çorbası. Kaşarlı karnabahar köftesi. Yoğurtlu karnabahar kavurması. Fırında baharatlı karnabahar kızartması. Fırında karnabahar köftesi. Fırında karnabahar yemeği”

Yorumlar (0)