Narenciyede verilen karar sonrası çiftçiler memnun

Limon, portakal, mandalina ve greyfurtta sıcaklık zararının 2021 senesinde TARSİM kapsamına alınması sektör temsilcileri başta olmak üzere çiftçiler ve üreticileri memnun etti.

TARIM 27.11.2020, 22:41 30.11.2020, 12:39
Narenciyede verilen karar sonrası çiftçiler memnun

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 2021 senesinde kapsama alınacak olan ürünler, riskler ve bölgelerle prim desteği oranlarının tespit edilmesine dair Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı kararına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kararda, narenciye sıcaklık zararının da Tarım Sigortaları Havuzu'nun kapsamına girmesinin getirildiğinin altını çizen Kaçmaz, verilen bu kararın, ihracatçı, üretici ve bütün sektör için olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Kaçmaz, küresel iklim değişikliğinin tarım sektörüne olan etkisinden söz ederek, geçtiğimiz yıllarda da aşırı yağış riskinin Tarım Sigortaları Havuzu'nun kapsamına girdiğini ifade etti.

"Tarımın stratejik bir sektör olduğu bir defa daha ortaya çıktı"

Kaçmaz, aşırı sıcaklıklardan ötürü narenciye ürünlerinin zarar gördüğü dönemler olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Son derece yerinde bir karar"

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin de yapılmış olan bu çalışmayı son derece yerinde bir karar olarak nitelendirdi.

Şahin, özellikle çiftçilerin karara sevindiğinin altını çizerek, "Alınan bu kararla beraber çiftçimiz kendisini daha da güvende hissedecek. Hangi koşulda olursa olsun çiftçilerimiz üretmeyi sürdürecek." dedi

Yorumlar (0)