Avrupa alarmda: En yüksek günlük can kaybına ulaşıldı!

Koronavirüs tablosu Avrupa'da da her geçen gün etkisini arttırarak göstermeyi sürdürüyor. Son olarak Avrupa'da günlük koronavirüs can kaybı sayısı salgının başından bu zamana dek en yüksek seviyeye ulaşarak 426 kişi daha arttı.

DÜNYA 27.11.2020, 23:05 27.11.2020, 23:11
Avrupa alarmda: En yüksek günlük can kaybına ulaşıldı!

Avrupa'yı ikinci dalganın etkisiyle iyice etkisi altına alan koronavirüs salgını, Almanya'da da vakaların artmasına sebep oldu.

Bulaşıcı hastalıklara ilişkin çalışmalar yapan Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Almanya'da son 1 günde 22 bin 806 kişiye daha koronavirüs teşhisinin koyulduğu duyuruldu.

Vaka sayısı 1,6 milyonu geçti

Böylece Almanya'da toplam vaka sayısı 1 milyon 6 bin 394'e çıktı.

Son 1 gün içerisinde 426 kişinin daha virüsten dolayı hayatını kaybetmesiyle beraber toplamda can kaybı 15 bin 586 oldu. Bugün açıklanan can kaybı, "salgının başından bu zamana dek açıklanan en yüksek sayı" oldu.

Öte yandan koronavirüsten iyileşenlerin sayısı da 696 bin 100 olarak duyuruldu.

Almanya'da koronavirüs kısıtlamaları...

Yeni vaka sayılarının büyük oranda artmasından sonra kasım başından bu zamana dek uygulanan kısıtlamaların geçerlilik süresi 20 Aralık tarihine dek uzatıldı.

Böylece 20 Aralık tarihine kadar sinema, tiyatro, konser salonları ve operalar kapalı olacak. Yüzme havuzları, spor salonları, masaj ve eğlence alanlarıyla kozmetik salonları hizmet vermeyecek.

Barlar ve restoranlar kapalı olacak fakat restoranlar dışarıya paket servis gerçekleştirebilecek.

Uzaktan eğitime üniversiteler devam edecek. Kreşler ve okullar açık olacak fakat yüksek koronavirüs vakasının görüldüğü yerlerde, yerel yönetimlerce ek tedbirler hayata geçirilecek.

En çok iki hanenin bir araya gelmesine izin çıkacak fakat toplanmış olan kişi sayısının 5'i geçmemesi gerekecek. 14 yaşın altındaki çocuklar sayı sınırlandırmasına dahil edilmeyecek.

Yorumlar (0)