HEKTAŞ'ın yeni uygulaması ödülün sahibi oldu!

OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, "Akıllı Tarımın Öncüsü" mottosuyla inovatif ve katma değer yaratan çalışmalara imza atıyor. HEKTAŞ'ın yapay zekâ destekli mobil uygulaması Akıllı Asistan, Growtech Fuarı bünyesinde düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri dâhilinde "Tarımsal Bilişim" ödülüne sahip oldu. Mobil cihazlarla arazide yalnızca fotoğraf çekerek üründeki hastalıkları tespit eden, zirai ilaç uygulamasına ilişkin güncel ve doğru bilgiler sağlayan yapay zekâ destekli Akıllı Asistan ile HEKTAŞ, üreticilere büyük avantaj sunuyor.

TARIM 02.12.2019, 10:02 02.12.2019, 12:37
HEKTAŞ'ın yeni uygulaması ödülün sahibi oldu!

OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, yenilikçi ve katma değer yaratan çalışmalar yürütmeyi sürdürüyor. Geçen sene Akıllı Asistan mobil uygulamasını tanıtan HEKTAŞ, 27-30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Growtech Eurasia 2019 - 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nda mobil uygulamayı uygulama marketlerinde yayınladı. Böylece, söz konusu uygulamayı üreticiler ve fuar ziyaretçileri ile buluşturdu. Akıllı Asistan mobil uygulaması ile yalnızca fotoğraf çekilerek üründe bulunan hastalıklar kolaylıkla belirlenebiliyor, zirai ilaç uygulamasına ilişkin güncel ve doğru bilgiler üreticilere iletiliyor. Bölgesel hava durumlarına ilişkin geçmiş veriler ile geleceğe yönelik tahminler de üreticilere sunuluyor. Üreticilere önemli avantajlar sunan mobil uygulama Hektaş Akıllı Asistan, iOS App Store’dan ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilme imkânına sahip. 

"Üreticilerimizin küresel rekabette güçleneceğine inanıyorum"

HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer, Akıllı Asistan uygulamasının tarımsal faaliyetlerde önemli derecede tasarrufu sağladığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"HEKTAŞ olarak, OYAK’ın hedefleri ve destekleri sayesinde tarım alanında katma değerli projeleri hayata geçirerek üreticilerimizin yeni teknolojilere erişimini, doğru bilgiye ve ürüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Türkiye ve dünyada bir ilk olan bu uygulama da çalışmalarımızın somut bir karşılığı. Üreticilerimizin, akıllı tarım teknolojilerine uyum sağladıkça küresel rekabette güçleneceğine inanıyorum."

"Sürdürülebilir üretim yapmalarını sağlamaya devam edeceğiz"

HEKTAŞ Akıllı Asistan mobil uygulaması, Growtech 2019 dâhilinde düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri kapsamında "Tarımsal Bilişim" ödülü almaya hak kazandı. Ödülü, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’ndan alan HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer, OYAK’ın vizyonuyla yeni teknolojileri yakından izlediklerini ve HEKTAŞ’ın faaliyet alanını nasıl geliştirebileceklerine ilişkin her zaman araştırmalar yürüttüklerini ifade etti. Akıllı Asistan’ın, OYAK’ın vizyonu doğrultusunda milli tarım hedefiyle uygulamaya geçirdikleri projelerden sadece biri olduğunu kaydeden Ortakçıer, "Sırada, fark yaratan, katma değerli birçok projemiz daha var. Onları da birer birer hayata geçirip üreticilerimizin daha verimli ve sürdürülebilir üretim yapmalarını sağlamaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

Drone uygulamalarında fark yaratıyor

HEKTAŞ, düzenlenen fuarda yapay zekâ destekli Akıllı Asistan mobil uygulamasının yanında tarımda uzaktan görüntüleme ve uygulama (drone) projelerini sundu. Aynı zamanda dünyada yalnızca birkaç firma tarafından kullanılan, Türkiye'de alanında ilk İHA-2 statüsünde olan drone’u "Turna"yı ilk defa fuara gelen ziyaretçiler ile buluşturdu. 

Yorumlar (0)