Genç Çiftçiye 100.000 TL Hibe Kredi

Genç Çiftçiye 100.000 TL Hibe Kredi nasıl alınır? Devlet destekli olarak tarım kredisi altında verilen genç çiftçi kredilerinde yeni dönem başlıyor. Artık 30.000 TL verilen bu genç hibe kredilerinde 100.000 TL’ye kadar geri ödemesiz kredi alınabilecektir.

TARIM 27.01.2020, 18:10
Genç Çiftçiye 100.000 TL Hibe Kredi

Genç Çiftçiye 100.000 TL Hibe Kredi nasıl alınır? Devlet destekli olarak tarım kredisi altında verilen genç çiftçi kredilerinde yeni dönem başlıyor. Artık 30.000 TL verilen bu genç hibe kredilerinde 100.000 TL’ye kadar geri ödemesiz kredi alınabilecektir. Yalnız bu kredileri alabilmek için bazı önemli şartlar vardır. Özellikle genç olan ve köye dönüp çiftçilik yapanlara hibe krediler verilmektedir. Bu hibe kredilerde en çok başvuru yapılanı ise 30.000 TL verilen kredidir. Bu 30.000 TL krediyi aldığınız zaman bankalardan da destek alarak 100.000 TL’ye tamamlamaya çalışmaktaydınız. Şimdi ise 2020 yılı itibari ile 100.000 TL’ye kadar genç çiftçi kredisi verileceği açıklanmıştır.

Bu kredileri alabilmeniz için üniversite mezunu olmanız gerekiyor. 2019 yılında başlatılan bu kampanya sadece 4 pilot ilde denenecektir. Bu illerde eğer verimli olunursa tüm ülkede bu hibe kredinin yayılacağı konuşulmaktadır.

Genç Çiftçi Olanlar 100.000 TL Kredi Nasıl Alır?

Bu krediyi alabilmeniz için üniversite mezunu olmanız ve 18-41 yaş arasında çiftçi olmanız gerekmektedir. Üniversite mezunu değilseniz 30.000 TL’lik krediye başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca daha önce bu hibe kredilerden alan kişilerin de başvuruları onay almayacaktır. 4 pilot il olan İzmir, Düzce, Mardin ve Amasya’da ikamet ediyorsanız ilk olarak bu krediyi alma hakkına sahip olan kişilerden birisiniz. Bu kredi talebinin eğer yoğun ilgisi olursa diğer illerde de çiftçi kredisi adı altında 100.000 TL’ye kadar kredi verileceği söylenmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Kredi başvurusu yapacaksanız Ziraat Bankası şubesine gidebilir veya Tarım ve Orman bakanlığından yapabilirsiniz. Orman bakanlığından da başvuru yaparsanız sizi banka şubelerine yönlendireceklerdir. Bu sebeple en iyi kredi alma yöntemi banka şubeleridir. ÇKS belgesi olan ve diğer şartlara uygun olan tüm genç çiftçiler bu kredileri alabilirler. Kredi başvuruları yapıldıktan sonra aynı gün sonuç alamazsınız. Genç çiftçi kredilerinde değerlendirmeye girecek ve kredi sonucu size bildirilecektir. Bu süre 3-5 iş günü arasında olmaktadır. Başvuru onayı aldığınız ne kadar limiti olduğunu öğrenip paranız hesabınıza yatırılacaktır.

Bankaların Verdikleri Diğer Kredi Kampanyaları

Genç çiftçi kredisi olumsuz olarak sonuçlanırsa başta devlet bankaları olmak üzere pek çok bankadan da kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer 30.000 TL genç çiftçi kredisi aldıysanız Ziraat Bankası bu kredinin 3 katı kadar sizlere faizsiz kredi imkanı tanımaktadır. Tamamen devlet destekli olan bu kredide 72 ay vadeye kadar kredinizi geri ödeyebilirsiniz. Faizsiz verilen bu kredilerde eğer genç çiftçi kredisini 30.000 TL onay aldıysanız 3 katı olan 90.000 TL daha kredi alma imkanınız vardır. Kredinizin onaylandığına dair evrakları götürürseniz banka size kredi için yardımcı olacaktır.

Ayrıca Vakıfbank, Halkbank, Denizbank ve Şekerbank üzerinden de girişimci olan genç çiftçiler belirli miktarlarda ihtiyaç kredileri alabilirler. Aldığınız bu kredileri ister aylık, ister 6 aylık, isterseniz de hasat zamanı ödemeli yıllık olarak yapabilirsiniz. Başvuru şartlarınız uygunsa banka hemen size kredi verecektir.

Yorumlar (4)
Abdulkadir akkar 4 yıl önce
19 yaşındayım kayseriliyim alabilirmiyim 30 bin tl lik hibeyi
Volkan Çolak 4 yıl önce
18 yaşindayım işletme belgem var 30bin tl hibe desteği alabilirmiyim
Yılmaz güney 4 yıl önce
Ben 30bin hibe aldım annemin evini teminat göstermeme rağmen 2tane kefil ile ziraat bankasından 33binlira krediyi yalvar yakar zor aldım arabamı sattım borca girdim 4 yıl oldu hâlâ o 33 bini ödeyemedim her sene yapılandırıyorum. Zamanında bu söylediğiniz gibi 90bin kredi çekipde büyükbaş hayvanda alabilseydim bugün bu durumda olmazdım. Ne zaman evlenicem ne zaman borçlardan kurtulupda bi yuva kurabilicem devletle hiç bi iş yapılmaz paranızda sizin olsun bankanızda.
Bayram ilgin 4 yıl önce
Manisa kulaliyim 1000 kradi alabilirmiyim