İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

İndirimli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İndirimli konut kredisi almak için şartlar nedir? Hangi bankalar faiz indirimi yapıyor? Şimdi sizlere güncel olarak konut kredisi kampanyası yapan bankalar hakkında bilgiler vereceğiz. 

EKONOMİ 27.01.2020, 18:11
İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

İndirimli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İndirimli konut kredisi almak için şartlar nedir? Hangi bankalar faiz indirimi yapıyor? Şimdi sizlere güncel olarak konut kredisi kampanyası yapan bankalar hakkında bilgiler vereceğiz. 

2020 yılı itibariyle konut kredilerinde aşarı derecede düşük indirimler oluşmuştur. Sizde bu indirimlerden faydalanarak hayalinizdeki evin sahibi olabilirsiniz. Kredi başvurusu yapmadan önce devlet bankaları dahil tüm diğer bankaların faiz oranlarına göz gezdirmeniz gerekiyor. Bankaların faiz oranları ile birlikte ayrıca kredi şartları da önemlidir. Bazı bankalarda kredi notu çok önemli olmazken, bazı bankaların kredi notu 1100 ve üzerinde olma durumunda konut kredisi imkanı tanımaktadır. Bu yüzden kredi alırken bu detayları atlamamanızı öneriyoruz.

Geçen yılın başında %2.00 faiz oranlarından bile yukarıya çıkan konut kredileri faiz oranları yeni yılın gelmesiyle birlikte %0.99 civarına düşmektedir. Sizlerde eğer ev almak için faiz oranlarını beklediyseniz artık tam zamanı diyebiliriz. Size vereceğimiz bankalardan uygun faizlerle konut kredisi indirim kampanyasından yararlanabilirsiniz.

İndirimli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Normal banka konut kredisi faiz oranlarından daha düşük seviyede indirim kazanmak istiyorsanız bankaların anlaşmış olduğu firmalardan konut almanız gerekiyor. Bu sistemi genel olarak devlet bankaları uygulamakta. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası anlaşmış olduğu firmalardan konut kredisi alan müşterilere %0.78 faiz oranında bir kredi imkanı tanımaktadır. Sizde eğer bu şartlarda konut alacaksanız banka şubelerinden anlaşmalı olan inşaat firmalarının isimlerini öğrenebilirsiniz. Eğer bu firmalardan ev almak istemiyorsanız da bankalardan en düşük faiz oranı olan %0.99 faiz oranı ile konut kredisi alabiliyorsunuz. Şimdi sizlere bu indirimi yapan bankalardan hangi şartlarda konut alabilirsiniz Konut bunun bilgisini verelim.

Ziraat Bankası İndirimli Kredisi Kampanyası

Ziraat Bankası indirimli konut kredisi almak için bankanın başvuru şartlarını iyi bilmeniz gerekiyor. Birincisi bu banka düşük faizli kredileri sadece kendi maaş müşterilerine vermektedir. Eğer bu bankadan maaş alıyorsanız bankanın özel kredi kampanyalarından faydalanabilirsiniz. Ziraat Bankası indirimli kredi kampanyası ile birlikte anlaşmalı olan yerlerden konut kredisi alırsanız %0.79 faiz oranı ile, almazsanız da %0.99 faiz oranı ile konut kredisi vermektedir.  Kredi alabilmek için 500.000 TL’ye kadar kredi almanız gerekiyor. Eğer bu paranın üzerinde konut kredisi alacaksanız faiz oranları daha da yükselecektir.

Aldığınız konut kredilerinde ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi kullanabilirsiniz. Geriye kalan kısmı banka teminat olarak sizden alacaktır. %100’üne konut kredisi almak istiyorsanız bankaya taşınmaz başka bir ipotek daha vermeniz gerekiyor.

Kredi başvurularını size en yakın olan Ziraat Bankası şubesinden yapmanız gerekiyor. Eğer özel sektör çalışanıysanız en az 180 gündür sigortanızın yatmış olması gerekmektedir. 179 gün sigortası yatan müşterilerin prosedür gereği kredisi onaylanmaz. Eğer yeni işe başladıysanız da bu bankadan kredi alma şansınız yoktur.

İş Bankası İndirimli Konut Kredisi

İş bankası kendi anlaşması olduğu firmalardan alınan konutlarda %0.78 faiz oranı ile konut kredisi vermektedir. İş Bankası üzerinden eğer bu kredileri alacaksanız maaşı bu bankadan almanıza gerek yoktur. Başvuru yapacak olan kişilerin kredi notu ve gelir belgeleri incelenir ve ona göre onay verilir. Kredi başvurusu yaptıktan sonra değerlendirmeye alınacaksınız ve sonucu size en yakın zamanda bildirilecektir. Zaten çok iyi müşteriyseniz hemen krediniz onaylanacaktır.

Eğer anlaşmalı olmayan firmalardan bağımsız olarak konut kredisi alacaksanız kredi notunuzun yüksek olması durumunda ve gelirinizde sıkıntı olmaması durumunda %0.99 faiz oranı ile konut kredisi alabilirsiniz. 120 ay vadeye kadar verilen bu kredilerde banka size 3 ay ertelemeli kredi imkanı da tanıyacaktır. Kredi başvurusu için kimlik, alacağınız evin tapusu ve gelir belgeleri ile birlikte en yakın İş Bankası şubesine gidip bireysel temsilci üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Vakıfbank İndirimli Konut Kredisi

Sarı panjur konut kredisi kampanyası için banka kendi bankasından maaş alan müşterilere %0.99 faiz oranı ile kredi vermektedir. Diğer bankalarda olduğu gibi bu bankadan da anlaşmalı olan firmalardan düşük ve indirimli konut kredisi alma ihtimaliniz vardır. Eğer özel sektör çalışanıysanız geçmişte 1 yıl son zamanlarda ise kesintisiz 6 ay sigortanızın yatması gerekiyor. Eğer bu şartlara uygun değilseniz bankadan maaş alan birinin size kefil olması gerekiyor.  Başvurular banka şubelerinden evraklar ile birlikte yapılır ve sonuçlar gün içinde verilecektir.

Yorumlar (0)