Bodrum Mandalinası Hasat Şenliği’nin son günü!

Bodrum Mandalinası Hasat Şenliği renkli görüntülere ve tatları sunmaya devam ediyor. Şenliği kaçırmak istemeyen vatandaşlar bugün de ziyaretlerine devam ediyor.

TARIM 12.01.2020, 12:52
Bodrum Mandalinası Hasat Şenliği’nin son günü!

Bodrum Merkez’e bağlı Dereköy Mahallesi'nde, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından “Bodrum Mandalina Hasat Şenliği” etkinliğini düzenledi.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival etkinliğinde açılan çok sayıda stantta mandalinadan yapılan reçel, sirke, lokum, çorba, hamur işi, sabun, kolonya gibi ürünler ziyaretçilere sunuldu. Yerel ve yöresel sanatçıların Bodrum ve Muğla yöresine ilişkin seslendirdikleri türküler festivale renk kattı.

Bodrum’da 120 bin dekar tarım alanı bulunuyor

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, festivalde yaptığı konuşmada, Bodrum yarımadasında yaklaşık 120 bin dekar tarım alanı bulunduğunu söyledi ve mandalinanın il için önemli bir coğrafi işaret ürünü olduğunu, Bodrum’un farklı bölgelerinde 7 bin 200 ton rekolteli mandalina bahçelerinin bulunduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ayrıca Mandalinanın en önemli coğrafi işaret alan ürünlerden olduğunu ifade eden Özkaldı, mandalinanın ilçede 4 bin ağaçla başladığını, kısa sürede sevilerek hızla yayıldığını ve günümüzde 170 bin ağaca ulaştığını belirtti.

Yorumlar (0)