Ankara’da çiftçilere müjde: Tonlarca tohum desteği sağlanacak

Önceki senelerde üreticilere Macar fiği, buğday ve arpa tohumları konusunda destek veren Altındağ Belediyesi bu sene de nohut desteği sağlayacak. Son başvuru, 28 Şubat tarihinde alınacak.

TARIM 14.02.2022, 11:49
Ankara’da çiftçilere müjde: Tonlarca tohum desteği sağlanacak

Ankara Altındağ Belediyesi, çiftçilere büyük çaplı destekler vermeye devam ediyor. Önceki senelerde Macar fiği (sert iklim bölgelerinde ve verimsiz topraklarda yetişen bir tür baklagil, hayvan yemi olarak kullanılıyor), arpa ve buğday tohumu desteği veren belediye yönetimi bu sene de nohut tohumu desteği vereceğini duyurdu. 



“Tarım ve hayvancılığı destekliyoruz” 

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Tohum desteğini alabilmek için başvurular başladı. İklim şartları sebebiyle olumsuz etkilenen üreticilerimizin yaralarını bu şekilde sarmak istiyoruz. Altındağ ilçemizde tarımı desteklemek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” 



“Amacımız, üreticilerimizin hakkını alabilmesi” 

“Belediye olarak amacımız, üreticilerimizin haklarını ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri. Başvurmak isteyen kişiler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne giderek ilgili formları doldurabilirler. Son başvuru tarihi 28 Şubat 2022 olarak belirlendi.” 

Yorumlar (0)