40 TL'den satıyor: Üniversiteden mezun olup çiftçiliğe başladı

Antalya'da maliye bölümünden mezun olduktan sonra aile mesleği çiftçiliği devralan genç kadın, mango meyvesi yetiştirmeye başladı. 23 yaşındaki Burçin Karabulut, “Getirisi yüksek ve geleceği parlak mango meyvesinin Türkiye'de gelişmesini istiyorum.” dedi.

TARIM 29.08.2021, 22:34 31.08.2021, 09:16
40 TL'den satıyor: Üniversiteden mezun olup çiftçiliğe başladı

Antalya’ya bağlı Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi'nde üreticilik yapan Burçin Karabulut, bölgenin ilk mango hasadını yaptı. Aksu’da ilk kez mango üreten ve ilk hasadı yapan genç üretici, diğer yetiştiricilere de emsal teşkil ediyor.

“Kilosu 35-40 lira"

Geçtiğimiz yıl şubat ayında serasına ilk kez mango meyvesi fidanı ektiğini söyleyen Karabulut, “Bu sene ilk hasadımızı yapıyoruz. Toplamda 47 ağacımız var, bu ağaçlarımızdan 60 tane meyve aldık. Ürünlerimizi yurt dışına da satmayı düşünüyoruz. Kilosu 35 ila 40 lira arasında değişiyor." dedi. 

“Getirisi yüksek"

Üreticilere mango üretmeleri hususunda önerilerde bulunan genç üretici, “Avokado ile birlikte geleceği parlak olan bir meyve. Getirisi de bir hayli yüksek olacak. Türkiye'de çok fazla bilinmiyor." diye konuştu.

“Masrafsız bir meyve"

Üniversitede maliye bölümünü bitirdikten sonra aile mesleği çiftçiliği devraldığını dile getiren genç kadın, “Bu meyvenin önü açık olduğu için yetiştirmeye karar verdik. Şu an memnunuz. Bakımı zor değil, çok masrafı da yok. İşçilik de gerektirmiyor." ifadelerini kullandı. 

“3 kilograma kadar ulaşıyor"

Ürünlerinin her birinin yarım kilogram ila 3 kilogram arasında değiştiğini belirten Karabulut, “Yerli ürün olduğu için bu kadar büyüyor. İthal ürünler avuç içini bile doldurmayacak boyutlarda oluyor. Olgunlaşmadan ithal ediliyor ve tat olarak yerli üretim kadar iyi olmuyor." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)