2021’in ilk bal hasadı Mersin’de yapıldı

Mersin’de arıcılar 2021 yılının ilk polen ve bal hasadını gerçekleştirdi.

TARIM 25.04.2021, 12:59 26.04.2021, 09:07
2021’in ilk bal hasadı Mersin’de yapıldı

Erdemli ilçesinde faaliyet gösteren arıcılar 2 bin 500 rakımlı Eğriçayır Yaylası'nda ilk hasatlarını yaparak yeni sezonun bereketli geçeceğinin de işaretlerini vermiş oldu.

“e-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi” ile ürünlerini aracısız satıyorlar

Erdemli Belediyesi ile ortak bir çerçevede hazırlanan “e-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi” sayesinde aracılara gerek duymadan ürünlerini halka arz eden arıcılar, projenin hem kente hem de katılımcılara değer kattığını dile getirdi.

"Projemiz kentimize değer kattı"

Hazırladıkları ve uygulamaya koydukları projenin kente değer kattığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Salgın nedeniyle ve kısıtlamalarında etkisiyle ticaretin yavaşlaması üzerine girişimcilerimizi ve ticaretle uğraşan vatandaşlarımızı desteklemek adına böyle bir proje geliştirip uygulamaya koyduk. Bu e-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi ile ilçemizin ürünlerini dünya pazarına açtık. Neticede hem ülkemiz hem ilçe insanımız bu proje sayesinde önemli kazanımlar elde etti. Burada yılın ilk polen ve bal hasadını sağlamış oluyoruz. Hasat edilen bal ürünümüzü de yine bu kapsamda dünya pazarına sunacağız. Bu sayede dövize ihtiyacı olan ülkemize de bu anlamda önemli faydalar sağlamış olacağız. Yeni bal sezonunun arıcılarımız için bereketli geçmesini ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

"Salgın döneminde arı ürünlerine talep çoğaldı"

Salgın döneminde koronavirüse karşı bağışıklık kazanmak için arı ürünlerine olan talebin çoğaldığını belirten Celal Çay isimli arıcı ise, Eğriçayır Yaylası'nda üretilen arı ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanı olmak üzere Avrupa’da dahil olmak üzere İngiltere’ye kadar ulaştığını söyledi.

Çay, “Toroslarda üretilen ballar ve organik polenleri yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz. Talep fazla olunca hepsini karşılamada güçlük yaşıyoruz. Şuanda salgınında etkisiyle talepler yüzde 350 oranında artmış vaziyette” diye konuştu.

“Balımızın tanıtılmasına önem veriyoruz”

Yeni sezondan umutlu olduklarını kaydeden Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt ise, il genelinde 4 bin üyeleri ile arıcılığı daha da geliştirmek ve üretilen kaliteli balların tanıtımına katkı sunmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Kurt, “Biz zaman içerisinde burada üretilen balımızın tercih edilen ürünler arasında ilk sıraya geleceğine inanıyoruz. Bal tüketimi mide rahatsızlıklarını iyi gelmekte ve bağırsak problemlerinin giderilmesinde de önemli etken sağlamaktadır” dedi.

Yorumlar (0)