Bir karavan aldı, hayatı değişti: Karavan üreticisi oldu!

Tatile çıkmak için karavan alan ve farklı sektörlerde çalışan girişimci Murat Yılmaz, hayatını değiştirdi. Son bir yılda karavana olan ilginin artmasıyla yatırımını bu sektöre yapan Yılmaz, taleplerin karşılanmasında güçlük yaşandığını söylüyor!

SEYAHAT 25.04.2021, 13:18 26.04.2021, 12:33
Bir karavan aldı, hayatı değişti: Karavan üreticisi oldu!

Salgınla beraber karavana ilgi arttı, yatırımını karavana yaptı ve taleplere yetişemeyecek dereceye geldi! Farklı farklı iş sektörlerinde deneyim kazandıktan sonra boyahane işi yapmaya başlayan 42 yaşındaki Murat Yılmaz, 2016 yılında karavanla tanıştı. İlk kez o zaman birçok kişinin karavana ilgi gösterdiğini fark eden İzmir’li girişimci, bir çok insanın karavan alma hayali olduğunu fark ettiğini söylüyor. Çıktığı tatildeki kamp alanında birçok kişinin karavanına baktığını belirten Yılmaz, böylece bir iş fikir geliştirmeye karar verdiğini belirtti. 



Türkiye’de karavancılık, bir sektör haline gelmeye başladı

Boyacılık işine beraber girdiği kardeşine de karavan işi yapmayı düşündüğünü söyleyen Yılmaz, ekip kurduktan sonra 2017’de üretime başladıklarını sözlerine ekliyor. İzmir’in Menemen ilçesinde bir fabrika kuran Yılmaz, 40 çalışanıyla beraber ayda 30 tane karavan üretmeye başladıklarını belirtiyor.



Koronavirüs salgının artmasıyla beraber doğayla iç içe ve karavan ya da kamp tatillerine de ilginin arttığını belirten İzmir’li girişimci Murat Yılmaz, karavan turizminin yaygınlaşmasının yanı sıra Türkiye’de de karavan yapımının bir sektör haline gelmeye başladığını aktarıyor. Türkiye’de karavancılıkta ithal araçların egemenliğinden söz eden Yılmaz, son dönemde ilginin artmasından kaynaklı yatırımların arttırdığını kaydetti. Türkiye’de karavan firmalarının kalite, maliyet ve tasarım açısından bir seviye atladığından da söz eden Yılmaz, Türkiye’nin dünya pazarına çıktığını belirtiyor.



Modellerinin adlarını, Artvin’den esinlenerek koydu

Geçtiğimiz yıl başlayan salgın nedeniyle rağbetin arttığını söyleyen Yılmaz, müşterilere neredeyse yetişemediklerini ve kapasitenin arttırılması için çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi. Karavan yapımı için kapasitenin artmasının ardından ihracata yöneleceklerini belirten Yılmaz, karavan kampı açmayı da hedeflediklerin söylüyor. Yaptıkları marka ve modelleri için ise memleketlerinden esinlendiklerini belirten Murat Yılmaz, Artvin havasının estiğini söylüyor. Firmalarının adlarını, babalarının köyü olan Otriz olarak belirleyen kardeşler, modellere de komşu köylerinin adlarını verdiklerini belirtti. Geleneği sürdürmek isteyen Yılmaz kardeşler, aileleriyle de karavan tatillerine çıktıklarını belrtiyorlar.

Yorumlar (0)