Yok böyle son: Şampiyon Bayern Münih

Bundesliga'nın (Almanya Birinci Futbol Ligi) son haftasına avantajlı olarak giren Borussia Dortmund, evinde Mainz 05 ile berabere kalırken, deplasmanda Köln'ü mağlup eden Bayern Münih averajla şampiyon oldu.

SPOR 27.05.2023, 20:21
Yok böyle son: Şampiyon Bayern Münih

Bayern Münih, ligin 34'üncü ve son haftasına RheinEnergie Stadyumu'nda Köln'e misafir oldu. Bavyera ekibi sekizinci dakikada Kingsley Coman'ın kaydettiği golle ilk devreyi 1-0'lık skorla önde geçti. Çekişmeli geçen ikinci 45 dakikada Köln, Dejan Ljubicic'in penaltıdan kaydettiği golle eşitliği sağladı: 1-1. Misafir ekip, 89'uncu dakikada Jamal Musiala ile bir gol daha buldu ve müsabakadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu galibiyetle birlikte Bayern Münih, puanını 71'e yükselterek Borussia Dortmund'u yakalarken, sezonu averajla birinci tamamlayıp, art arda 11'inci, toplamda ise 33'üncü defa şampiyon oldu.

Borussia Dortmund'da düş kırıklığı

Ligin son haftasına iki puan farkla lider giren Borussia Dortmund, evinde Mainz 05 ile 2-2'lik skorla berabere kalarak şampiyonluk kutlaması yapmak için hazırlanan taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.

Maçın 15'inci dakikasında Andreas Hanche-Olsen ve 24'üncü dakikasında Karim Onisiwo'nun gollerini engelleyemeyen Borussia Dortmund, 69'uncu dakikada Raphael Guerreiro, 90+ 6'ıncı dakikada ise Niklas Süle ile rakip ağları havalandırıp skora dengeyi getirse de kendini şampiyonluğa ulaştıracak skoru elde edemedi. 

Borussia Dortmund puanını 71'e yükseltmesine rağmen, sezonu Bayern Münih'in averajla gerisinde ikinci olarak tamamladı.

Yorumlar (0)