Yılın transferi resmen açıklandı

Manchester City, Haaland'ı renklerine bağladıklarını duyurdu.

SPOR 10.05.2022, 18:15
Yılın transferi resmen açıklandı

İngiltere ekibi Manchester City, Almanya ekiplerinden Borussia Dortmund formasını terleten Norveçli golcü futbolcu Erling Haaland'ın 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla transferi hususunda futbolcunun mevcut kulübüyle prensipte anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İngiltere Premier Lig takımı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Erling Haaland'ın 1 Temmuz 2022 tarihinde kulübümüze transferi için Borussia Dortmund ile prensip anlaşmasına varıldı." ifadeleri kullanıldı.

Manchester City ile Haaland arasında gerçekleştirilecek son görüşmelerin akabinde Norveçli oyuncunun resmi imzayı atması öngörülüyor.
 

Erling Haaland kimdir?

21 Temmuz 2000 tarihinde İngiltere'de dünyaya gelen ve santrafor mevkisinde forma giyen Norveçli futbolcudur. Bir hayli üretken bir golcü olan Haaland; topsuz koşusu, kuvveti, atletizmi ve hızıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Dünyadaki en iyi genç oyunculardan biri olarak gösterilmektedir. Ülkesindeki Bryne ve Molde kulüplerinde forma giyen genç futbolcu, Avusturya ekiplerinden Salzburg'a transfer oldu. 2020 yılının başında Almanya devi Borussia Dortmund'a 20 milyon avro karşılığında transfer olan Haaland, 2022-23 sezonunda Manchester City formasıyla futbol kariyerine devam edecek. 

Yorumlar (0)