Yabancı kuralı neden devam etti? TFF’den açıklama

2023-2024 dönemi için yabancı kuralında değişiklik yapılmamasına dair açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bu dönemde verim sağlanamadı. Bu nedenle 1 sene daha aynı biçimde devam etme kararı verdik. Ancak yeni sezonlar adına yeni planlama gerçekleştirilecek" dedi.

SPOR 18.05.2023, 15:07
Yabancı kuralı neden devam etti? TFF’den açıklama

Altyapı Akademileri Projesi çerçevesinde Altyapı Akademilerinde Türkiye Modelinin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerçekleştirdiği kulüp akademileri gezilerini Kayserispor ile sürdürdü.

“Yıl sonu karara bağlanacak”

Büyükekşi burada yabancı kuralı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bizim 5 senelik planımız bulunuyordu. Kasım döneminde Dünya Kupası kapsamında bir ara verdik. Şubat ayında meydana gelen deprem dolayısıyla belirli bir süre ara verdik. Bu nedenle 2'si Süper Lig'den olacak şekilde 9 ekip ligden ayrıldı. Durum bu şekilde olunca, bu sezondan verim sağlanamadı. Bu nedenle 1 sene daha aynı biçimde sürdürme kararı verdik"

Alınan bu kararın ilerleyen dönemlerde değişeceğine dikkat çeken Büyükekşi, "5 senelik planımızı da ilerleyen tarihlerde yeniden gözden geçirip bu senenin sonuna doğru bir kararda buluşacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)