Villareal karşısında soğuk terler döken Liverpool 10. kez finalde

UEFA Şampiyonlar Lig yarı final karşılaşmasında dün gece Liverpool tarihi bir geri dönüşe imza atarak İspanyol temsilcisi Villareal’i eleyip Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. Böylelikle İngiliz temsilcisi 10. kez Avrupa’nın kulüpler bazından en önemli turnuvasında finale yükselirken Alman teknik direktör Jürgen Klopp ise kariyerinde 4. kez finale yükselmiş oldu.

SPOR 04.05.2022, 09:05 05.05.2022, 09:24
Villareal karşısında soğuk terler döken Liverpool 10. kez finalde

2021 2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist belli oldu. İlk maçı evinde Villareal’i 2 – 0’lık bir skorla mağlup eden ve deplasmana büyük bir avantajla giden Liverpool, İspanya’da soğuk terler döktü. Karşılaşmanın ilk yarısı Villareal’in 2- 0’lık üstünlüğü ile tamamlanırken İngiliz temsilcisi karşılaşmanın ikinci yarısında tarihi bir geri dönüşe imza attı. Luis Diaz, Fabinho ve Sadio Mane’nin golleriyle karşılaşmayı 3 – 2 kazanan Liverpool böylelikle Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen ilk takım oldu.

Liverpool daha önce 6 kez kupayı kazandı

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde en önemli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool 2017 – 2018 ve 2018 – 2019 sezonlarında üst üste iki kez final oynama başarısı göstermişti. İngiliz temsilcisi iki yıl aranın ardından tekrar finale yükselmiş oldu. 2005 yılında İstanbul’da oynanan karşılaşmada İtalyan temsilcisi Milan ile tarihi bir maç oynayan Liverpool 3 – 0 geride olduğu maçta muazzam bir geri dönüş yaparak kupaya uzanmıştı. Bir sonraki sene tekrar Milan ile finale çıkan kırmızı beyazlılar bu sefer 2 – 1’lik skorla rakibine boyun eğmişti. 2018 yılında İspanyol temsilcisi Real Madrid ile eşleşen Liverpool rakibine 3 – 1 kaybederek Avrupa’nın en önemli kupasını İspanyol temsilcisine kaptırmıştı. Bir sonraki sezon finalde Tottenham ile eşleşen kırmızı beyazlar rakibini 2 – 0 yenerek uzun süre sonra tekrar Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı. İngiliz temsilcisi ayrıca 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981, 1983-1984 sezonlarında da kupayı kazanma başarısı göstermişti. 3 kez finallerde kaybeden kırmızı beyazlılar toplamda 6 kez kupanın sahibi oldu.

Zorlu bir gruptan çıkarak son 5 yılda 3’üncü kez finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Milan, Atletico Madrid ve Porto’nun yer aldığı zorlu bir gruba düşen Liverpool oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak 18 puanla grubu lider tamamlayıp yoluna devam etmişti. Son 16 turunda İtalyan temsilcisi İnter ile karşılaşan kırmızı beyazlılar ilk maçta rakibini 2 – 0 yenip ikinci maçta 1 – 0’lık skorla yenilmesine karşın çeyrek final biletini kazanıştı. Çeyrek finalde Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Liverpool deplasmanda 3 – 1 yendiği rakibi ile evinde 3 – 3 berabere kalarak yarı finale yükselmeye hak kazanmıştı. Yarı finalde sürpriz bir şekilde Bayern Münih’i eleyen Villareal ile karşılan İngiliz temsilcisi evinde 2 – 0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında Villareal karşısında soğuk terler dökse de daha sonrasında tarihi bir geri dönüşe imza atarak final biletini almaya hak kazandı. Böylelikle Liverpool son 5 yılda 3 kez finale çıkma başarısını gösterdi.

Salah, Mane ve Firmino gol yükünü çekti

Liverpool bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 12 karşılaşmada 30 gol atarken kalesinde ise 30 gol gördü. İngiliz temsilcisinin ileri üçlüsü Firmino, Salah ve Mane bu gollerde ön plana çıkan isimler oldu. Kırmızı beyazlılarda Salah 8 gol atıp bu anlamda ön plana çıkan isim olurken Mane ve Firmino da 5’er golle Salah’tan sonra takıma en fazla katkıda bulunan isimler oldu. Öte yandan Konate ve Luis Diaz’ın 2’şer golü bulunurken Naby Keita, Jordan Henderson, Thiago, Jota, Origi ve Fabinho’nun da turnuvada 1’er golü bulunuyor.

Jürgen Klopp’un son yıllardaki başarısı giderek artıyor

2012 – 2013 sezonunda Alman temsilcisi Borussia Dordmund ile finale çıkma başarısı gösteren Jürgen Klopp daha sonra transfer olduğu Liverpool’da da 2017 -2018 ve 2018 -2019 sezonlarında finale çıkma başarısını göstermişti. Alman teknik direktör böylelikle bu sezon kariyerinde 4’üncü kez, Liverpool’un başında ise 3’üncü kez Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmış olacak. Alman teknik adam Liverpool’un başında Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Premier Lig, UEFA Süper Kupa, Lig Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanma başarısı gösterirken, bir kez de Avrupa futbolunun en önemli ikinci kupası olarak gösterilen UEFA Avrupa Ligi’nde final oynama başarısı gösterdi.

Son finalist bu akşam belli oluyor

Şampiyonlar Ligi’nde diğer finalist bu akşam oynanacak Real Madrid ve Manchester City karşılaşmasının ardından belli olacak. İlk maçı 4 – 3 kazanan İngiliz temsilcisi İspanya’da rakibinin karşısına çıkarak final biletini kazanmaya çalışacak. Manchester City’nin kazanması halinde Şampiyonlar Ligi finalinde bir kez daha iki İngiliz temsilcisi karşılaşacakken Real Madrid’in turu geçmesi halinde Liverpool 2018 yılında rakibine kaptırdığı kupayı bu sefer kazanmaya çalışacak

Yorumlar (0)