VAR tartışmasına çok önemli yanıt!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, VAR sisteminin tüm hataları bulmak değil "açık ve bariz hataların önüne geçmek" için devrede olduğunu söyledi.

SPOR 31.12.2019, 00:05 31.12.2019, 00:14
VAR tartışmasına çok önemli yanıt!

Dünyanın en popüler ligi İngiltere Premier Lig başta olmak üzere Spor Toto Süper Lig'de de çokça tartışılan video yardımcı hakem (VAR) sistemi, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Genel Sekreteri Lukas Brud'un da gündemine girdi.

"Bu durumlarda orijinal karar geçerli olmalı"

İngiliz haber ajansı PA Media'ya konu hakkında demeç veren Brud, VAR uygulamasının zaman zaman yeniden düzenlemeyi gerekli kılabilecek olaylara yol açtığını söyledi. Brud, VAR odasındaki hakemler, bir pozisyonun ofsayt olup olmadığını tespit etmek için monitörün başında uzun zaman harcıyorsa bu söz konusu hatanın açık ve bariz olmadığını gösterir. Bu gibi durumlarda orijinal karar geçerli olmalı" diyerek VAR'ın nasıl işlemesi gerektiğini açıkladı.

"VAR odası didik didik hata aramamalı"

IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud, VAR'ın "açık ve bariz hata" durumlarında devreye girdiğini belirterek "Teoride ofsayt için 1 milimetre bile yeterli. Fakat hakemin kararının yerinde olup olmadığını anlamak için VAR tarafından 10 farklı açıdan izlenmesi gerekiyorsa ilk karar korunmalı. Bu bir sorun. VAR odası, didik didik hata aramamalı. Daha iyi bir karar verilmesini değil açık ve bariz hataların önüne geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)