Türkiye'nin yeni başpehlivanı belli oldu

661'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri final karşılaşmasında rakibi Mustafa Taş'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek başpehlivan oldu.

SPOR 03.07.2022, 20:54
Türkiye'nin yeni başpehlivanı belli oldu

Finale çıkan başpehlivanlar kule hakemliğinin yaptığı anonsla 'Er Meydanı'na davet edildi.

Cazgırlar tarafından Mustafa Taş 'en genç pehlivan', Cengizhan Şimşek ise 'karizmatik başpehlivan' şeklinde takdim edildi. 

Gerçekleştirdikleri güreşler ve favori pehlivanları elemeleri sebebiyle son dönemlerin sürprizlerle dolu Kırkpınar'ında başpehlivanlar Şimşek ve Taş'a tribünler coşkulu bir şekilde karşılık verdi.

Favori pehlivanları mağlup ederek finale geldiler

İsmail Balaban, Tanju Gemici, Orhan Okulu ve Menderes Saltık'ı mağlup ederek finale adını yazdıran Cengizhan Şimşek ile Ertuğrul Dağdeviren, Hüseyin Gümüşalan, Osman Aynur, Faruk Akkoyun ve Salih Dorum'u eleyerek finale çıkan Mustafa Taş güreşmeye başladı. 

İki senedir baş boyunda güreşen Şimşek ile bu sene baş boyunda güreşen Taş arasındaki karşılaşmanın ilk anları güreşçilerin birbirlerini tartmasıyla geçti. Ağırlık olarak birbirlerine denk iki pehlivana aktif bir şekilde güreş yapmadıkları gerekçesiyle ikisine de ihtarda bulunuldu. Kararın ardından bir süre karşılıklı kontralar gözlendi fakat güreşin tekrar pasifleşmesi sebebiyle merkez hakem kurulu başkanı Ziya Ünlü pehlivanların yanına kadar gelerek atak olmalarına yönelik uyarılarda bulundu.

Türkiye başpehlivanı Cengizhan Şimşek

Taş ve Şimşek ara sıra kontralar yapsa da 40 dakikalık normal süre içinde birbirine üstünlük sağlayamadı. Puan alan güreşçinin kazanacağı kısma geçildi.

Sert el enselerle birlikte başlayan bu bölüm karşılıklı olarak çift dalmalarla daha hareketli bir şekilde geçti.

Mücadelenin 59'uncu dakikasında rakibinin boş anını yakalamayı başaran Şimşek atağıyla Taş'ı bastırdı. Cengizhan Şimşek bahse konu atağıyla puan elde ederek karşılaşmayı kazandı ve ülkemizin başpehlivanı olmayı başardı.













Yorumlar (0)