Türkiye için tehlike çanları çalıyor! Fark azaldı

Avrupa'da haftayı 4 mücadelede 1 galibiyetle kapatan Türkiye'yi oldukça zor günler bekliyor. En yakın takipçimiz Avusturya UEFA Ülkeler Sıralaması’nda puan farkını iyice azalttı. Türkiye için 12. sıraya gerileme tehlikesi meydana geldi.

SPOR 30.11.2019, 09:28 12.01.2020, 15:33
Türkiye için tehlike çanları çalıyor! Fark azaldı

UEFA Ülkeler Sıralaması’nda Türkiye, tehlikeli bölgeye adım adım yaklaşıyor. 4 temsilcimizin birden Avrupa’ya erken veda etme ihtimali rakibimiz Avusturya’yı daha da hırslandırdı. 

Türkiye’yi bu sezon grup aşamasında temsil eden Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa’daki mağlubiyetleri ülkemizi çok kritik bir eşiğe taşıdı. Beşiktaş ve Trabzonspor’un kötü sonuçları, Galatasaray’ın mucizelere kalan Avrupa Ligi serüveni ve tur şansı oldukça zor bir hâl alan Başakşehir’in durumu Türkiye’nin ülke sıralamasındaki yeri için çok ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı.

Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım için kritik olan 10. sırayı Ukrayna’ya kaptıran Türkiye an itibariyle yer aldığı 11’inci sırayı da Avusturya’ya kaptırmak üzere... Bu hafta Türk ekiplerinden yalnızca Beşiktaş’ın Bratislava karşısından galibiyetle ayrılması Avusturya’yı heyecanlandırdı. Avrupa’da yoluna 3 takımla devam eden Avusturya haftayı 2 galibiyetle kapatarak büyük bir avantaj elde etti ve Türkiye ile puan farkını iyice azalttı.

Puan farkı azaldı

Şampiyonlar Ligi’nde Salzburg deplasmanda Genk’i 4-1 yenerken, UEFA Avrupa Ligi’nde de LASK Linz Rosenborg’u 2-1 mağlup etti. Avusturya’nın Avrupa Ligi’ndeki diğer takımları Wolfsberger ise sahasında Mönchengladbach’a 1-0'lık skorla yenildi. 3 maçta 2 galibiyet elde eden Avusturya bu sonuçlardan sonra 4’te 1 yapan Türkiye ile puan farkını 0.875’e indirdi. 

Sıralamada 11. olan Türkiye, bir sıra daha geriye düştüğü takdirde, ülke şampiyonu bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasına direkt olarak katılım gerçekleştiremeyecek. Bu sebeple Avusturya'nın önümüze geçmesi çok büyük anlam taşıyor.

11. sıradaki Türkiye’nin puanı 32.400, 12’inci Avusturya’nın ise 31.525… Takımlarımızdan hiçbiri Avrupa’da mücadeleye devam edemezse Avusturya’nın önümüze geçme ihtimali çok yüksek.  Ülkemizin durumu Avusturya’da da bir hayli yakından takip ediliyor.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın veda ettiği, Galatasaray'ın ve Başakşehir'in de elenmeye yakın oldukları yorumlarının yapıldığı Avusturya’da, Türkiye'nin ikinci tura hiçbir takımını çıkaramama ihtimalinin yüksek olduğu, buna karşın Avusturya'nın yoluna devam ederek puanları toplayıp Türkiye'yi geçebileceği dile getiriliyor.

UEFA’nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında Türkiye şu an 11. sırada bulunuyor. 11. sırada yer almak demek Türkiye sezonu 10. sıranın altında kapatırsa Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak grup aşamasından katılamayacak. Bunun için sezonu mutlaka ilk 10 sıranın içinde bitirmemiz gerekiyordu ancak temsilcilerimiz Avrupa serüvenini erken noktaladı.

Ülke puan sıralamasında ilk 10’da yer alamazsak, Devler Ligi’ni hangi takımın kazandığı bizim için büyük önem arz edecek. Eğer Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım, kendi ligindeki pozisyonuyla da Devler Ligi’ne gidiş hakkı elde etmişse, o zaman hak 11. ülkenin şampiyonun oluyor. Şu an Türkiye, ülke puanı sıralamasında 11. sırada yer alıyor. Mevcut durumda 2021-2022 sezonu için lig şampiyonumuz ön elemede mücadele etmek zorunda kalacak. Şampiyonlar Ligi şampiyonu kendi liginde ilk 4’te yer alırsa, Süper Lig şampiyonu 2021-2022 sezonunda gruplara direkt katılım gerçekleştirecek.
 

Yorumlar (0)