Bu hafta sinemalarda 8 film var!

Türkiye'de bu hafta 3'ü yerli toplam 8 film sinema salonlarında izleyicilerin karşısına çıktı. Hafta sonunu sinemaya giderek değerlendirmek isteyenler için vizyona giren filmleri derledik.

KÜLTÜR-SANAT 01.12.2019, 09:14 01.12.2019, 09:21
Bu hafta sinemalarda 8 film var!

Bu hafta aksiyon, tarihi, romantik, komedi ve gerilim kategorisinde yerli ve yabancı toplam 8 film vizyona girdi.

İşte bu hafta vizyona giren filmler

Charlie'nin Melekleri (Charlie's Angels)

1976 senesinde başlayan ve konusu 3 tipik meleği ve yüzünü her bölüm merakla görmeyi bekleyen seyircinin hevesini kursağında bırakan Charlie'si ile popüler olan dizi 2000 yılında sinemaya uyarlandı.

Kristen Stewart, Naomi Scott ve Ella Balinska'nın hayat verdiği melekler, kılıktan kılığa giriyor, her silahı kullanıyor, dans edip cilve yapıyor.

Elizabeth Banks'in yönetmenliğini üstlendiği, 1976 yapımı popüler dizinin yeni bir sinema uyarlaması olan Charlie's Angels, uluslararası güvenlik birimi için çalışan yetenekli ajanların yeni hikâyesini anlatıyor.

Bir Şans Daha (Last Christmas)

Emilia Clarke'ın başrolünde yer aldığı Last Christmas, bir önceki Noel'de geçirdiği ciddi hastalığın ardından şansı bir türlü yaver gitmeyen, biraz da vurdumduymaz Kate'in, yeni bir Noel'e yaklaşırken Tom ile tanışması sonrası gelişen olayları konu ediniyor.

Dilsiz

Murat Pay'ın yönettiği Dilsiz filminde, duvar ressamlığı ile hayatını sürdüren Sami'nin, hat sanatıyla yakından ilgilenen Selma ve bu sanatın eski kuşak ustalarından olan Eşref Efendi ile tanışması sonra değişen hayatı konu ediniyor.

Hemen Döneriz

Haydar Işık’ın yönettiği filmde, beyindeki stres hormonu salgılanmasının önüne geçeceğini düşünen bir bitki yetiştiren Özkan ve arkadaşlarının macerası anlatılıyor. Burak Satıbol, Murat Genç, Gökhan Mumcu gibi isimler oyuncu kadrosunda.

Küçük Şeyler

Kıvanç Sezer'in yönettiği Küçük Şeyler, orta sınıf mensubu Onur ve Bahar çiftinin ev ve iş hayatları üzerinden, günümüz beyaz yaka yaşantısına absürt mizah sularında gezerek bir bakış atıyor. Tolga Karaçelik’in yapımcısı olduğu filmin bir diğer yanı, imece usulü, ekipteki herkesin elini taşın altına koyduğu, küçük şeylerin büyüdüğü ve yurtdışı festivallerine kadar gittiği bir hikaye yaşamış olması. 

Alican Yücesoy, Başak Özcan, Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Tuğçe Altuğ, Müfit Kayacan ve Nihal Koldaş’ın rol aldığı filmde işsiz kalan bir adam ve karısının acayip - ve ne acayiptir-  çok tanıdık hikayesini izleyeceksiniz.

Midway

Roland Emmerich'in yönettiği Midway, Pearl Harbor'dan yaklaşık yedi ay sonra, Amerikan ordusu ve Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetlerinin karşı karşıya geldiği Midway Muharebesi'ni savaşta çarpışan askerlerin gözünden anlatıyor.

Monos

Alejandro Landes'in Lord of the Flies ve Apocalypse Now gibi yapıtlarla anılan filmi Monos, Kolombiya'nın neredeyse erişilmez dağ ve ormanlarında Amerikalı bir kadını rehin tutan sekiz çocuk askerin hikâyesini anlatıyor. 

Festivallerin en ilgi çeken yapımlarından biri olan Monos filminin yönetmeni Alejandro Landes, yetişkinlerin olmadığı ıssız bir ormanda, sınır da olmaz diyor. Çocukların elinde silahları ve kendi kuralları olunca her şey daha karanlık, daha sınırsız ve garip oluyor. 

Zamanla kaotik bir hal alan bu topluluğun eylemleri mekanın kullanımı ve deneysel müziklerin varlığıyla birer ayine dönüşüyor. Çocukların varlığı, neden orada bulundukları, rehin tuttukları üzerine düşünen seyirci sonunda hikayeye insani bir pencereden bakacak.

Korkunun Sesi (Echoes of Fear)

Korkunun Sesi, büyükbabasından kalan evi satmaya karar veren ve bunun için evi restore etmeye başlayan Alisa ile ona yardım arkadaşı Steph'in, bu süreçte keşfettikleri gizemlerle başlarından geçenleri konu ediniyor.

Başrollerinde Trista Robinson, Hannah Race, Paul Chirico ve Marshal Hilton'un oynudığı filmi Brian Avenet-Bradley ve Laurence Avenet-Bradley yönetti.

Yorumlar (0)