Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller

2020 Avrupa Şampiyonası A Grubu’nda yer alan Milli Takımımız, ilk maçında İtalya'ya 3-0, ikinci maçında ise Galler'e 2-0 mağlup oldu. Üst üste alınan 2 mağlubiyet A Millilerin gruptan çıkma şansını zora sokarken, milli takımın gruptan nasıl çıkacağı merak konusu oldu.

SPOR 17.06.2021, 11:19
Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller

2020 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda bulunan A Milliler, turnuvanın ilk iki maçında mağlup olarak 2 maçta da puan alamadı.

İkincilik şansı kalmadı

Turnuvanın açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olan Milli Takım, dün ikinci maçta da Bakü'de oynanan maçta Galler’e 2-0 mağlup oldu. 2 maçta puan alamayan Milli Takımın gruptan nasıl çıkacağı tartışılmaya başladı.

Milli takımın gruptan çıkma ihtimalleri

Gruptaki ilk 2 maçta da mağlup olan Milli Takım, bu sonuçlarla grupta ikinci olma şansını kaybetti. Türk Milli Takımı’nın gruptan çıkması için tek şansı; grupta en iyi üçüncü olabilmek.

Grubun son maçında İsviçre'yle üçüncülük için mücadele edecek olan Milli Takım, şu an -5 averaja sahip.

EURO 2020'de grupları 1 ve 2. olarak bitiren takımların dışında, gruplarını en iyi puan ve en iyi averajla 3. olarak bitiren 4 takım da gruptan çıkma şansını elde edecek. Dolayısıyla 6 gruptan 4 farklı üçüncü takım, bir üst tura çıkabilecek. Fakat A Milli Takım, İtalya ile Galler maçlarından sonra sahip olduğu -5 averaj sebebiyle en iyi üçüncülerden biri olma şansını da fazlasıyla zora soktu.

En iyi üçüncüler nasıl belirleniyor?

EURO 2020'de bir üst tura çıkacak olan üçüncü takımları belirlemek için toplanan puanlar ve averajlara bakılacak. Puanların eşit olması durumunda, en iyi averaja sahip olan ekipler, son 16 turuna kalacak. Averaj ve puanların eşit olması durumunda ise daha çok gol atan takımlar, gruptan çıkacak.

Yorumlar (0)