Türkiye bir altın daha kazandı

Türkiye 2019 Avrupa Oyunları'nın dördüncü gününü bir altın ile tamamladı.

SPOR 24.06.2019, 22:03
Türkiye bir altın daha kazandı

2019 Avrupa Oyunları'nın dördüncü gününde Türkiye bir altın madalya daha kazandı. Milli okçu Mete Gazoz, İsveçli rakibi Ludvig Elof Erling Flink'i 6-0 yendi ve son 16 turuna kaldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen 2. Avrupa Oyunları'nın dördüncü gününde milli sporcular, atıcılık, badminton, boks, judo ve okçuluk dallarında rakipleriyle mücadele etti.

Judoda milli sporcu Mikail Özerler, 90 kiloda şampiyonluğa ulaşarak Türkiye'ye organizasyonda ilk altın madalyayı kazandıran sporcu oldu.

90 kilo sıklette mücadele eden Mert Şişmanlar, ilk maçında rakibine mağlup olarak müsabakadan elendi.

Judoda ise kadınlar artı 78 kiloda mücadele eden Sebile Akbulut ile Kayra Sayit de maçlarını kazanamadılar ve organizasyona veda ettiler.

Atıcılıkta karışık takım trap elemelerinde mücadele eden Safiye Sarıtürk ile Yavuz İlnam, 5. olarak madalya karşılaşmalarına kalamadılar.

Badmintonda Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin çifti gruplarında girdikleri ilk maçlarını kaybetti. Neslihan Yiğit ise ilk maçında Bulgar rakibi Linda Zetchiri'yi 2-0 ile geçti.

Mete Gazoz son 16 turunda

Milli okçu Mete Gazoz, İsveçli rakibi Ludvig Elof Erling Flink'i 6-0 yendi. Milli okçu Mete Gazoz aldığı galibiyetle son 16 turuna kaldı.

Boksta ise son 16 turunda artı 91 kiloda Mücahit İlyas, 57 kiloda Burcu Satı ile 69 kiloda Necat Ekinci rakiplerine yenildi ve müsabakalardan elendi.

Yorumlar (0)