Türk finalini VakıfBank kazandı

Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final karşılaşmasında Eczacıbaşı'nı 3-1 mağlup eden VakıfBank, Avrupa şampiyonu oldu.

SPOR 20.05.2023, 23:15
Türk finalini VakıfBank kazandı

İtalya'nın Torino şehrindeki Alpitour Spor Salonu'nda oynanan maç, çekişmeli başladı. İyi defans yapan turuncu-beyazlılar, Boskovic'in sayılarıyla öne geçti: 9-6. Rakibinin hatalarının yanı sıra Gabi, Egonu, Zehra ve Ogbogu ile skor üreten sarı-siyahlılar, kısa sürede toparlanarak skora dengeyi getirdi: 13-13. Bir hayli çekilmeli geçen setin ilerleyen bölümünde üstünlük birkaç defa el değiştirdi. VakıfBank, son bölümünü iyi oynadığı seti 27-25 kazanarak 1-0 öne geçti. Birinci sette, VakıfBank adına Egonu dokuz, Eczacıbaşı adına ise Boskovic sekiz sayı üreterek öne çıktı.

İkinci sete Eczacıbaşı, 3-0'lık seriyle başladı. Daha sonra etkili olmaya başlayan VakıfBank ise rakibini yakaladı: 7-7. Karşılıklı sayılara sahne olan ikinci set, 10-10'luk skorun ardından sarı-siyahlıların lehine döndü. 17-12 ile farkı beş sayıya çıkaran VakıfBank, iyi defans ve Egonu tarafından etkin hücumlarıyla farkın kapanmasına müsaade etmedi. Seti 25-17 alan sarı-siyahlılar, skoru 2-0 yaptı. İkinci sette 12 sayı bulan Egonu, skorda başrolü aldı.

Müsabakanın üçüncü setine de iyi başlayan taraf turuncu-beyazlılar oldu. Uzun müddet üstünlüğünü koruyan VakıfBank, rakibinin geri dönme gayretlerini karşılıksız bıraktı ve seti 25-23 alarak skoru 2-1'e getirdi. Bu setin de en fazla sayı bulan oyuncusu olan Egonu'nun (9) performansı yeterli olamadı.

Son setin başında da mücadele ve çekişme üst düzeyde oldu. 12-12'den sonra Gabi ve Egonu ile oyuna ağırlığını koyan sarı-siyahlılar, seti 25-17, karşılaşmayı da 3-1 kazanarak şampiyon oldu.

Müsabakanın bitişinin ardından teknik ekip ve oyuncular, büyük mutluluk yaşadı.



Maçtan notlar

Salon: Alpitour

Hakemler: Ilaria Vagni (İtalya), Stanislava Simic (Sırbistan)

VakıfBank: Ogbogu, Bajema, Egonu, Zehra Güneş, Gabi, Cansu Özbay (Karutasu, Derya Cebecioğlu, Buket Gülübay, Ayça Aykaç)

Eczacıbaşı: Jack, Hande Baladın, Boskovic, Beyza Arıcı, Voronkova, Ognjenovic (Fabris, Elif Şahin, Saliha Şahin, Yaprak Erkek, Simge Aköz)

Setler: 27-25, 25-17, 23-25, 25-17

Süre: 110 dakika

Yorumlar (0)