Sümela'ya ziyaretçi akını

Ülkemizin en önemli inanç turizmi rotalarından biri olan Sümela Manastırı, yaklaşık beş ayda 56 bin 111 kişiyi konuk etti.

SEYAHAT 21.05.2023, 00:38 22.05.2023, 09:11
Sümela'ya ziyaretçi akını

Trabzon'a bağlı Maçka ilçesinde yer alan Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne doğru bakan eteğinde, vadiden yaklaşık olarak 300 metre yükseklikteki ormanlık bölgede kayalar oyularak yapılan Sümela Manastırı'nda, yaklaşık olarak yedi sene evvel başlayan kaya kuvvetlendirme ve restorasyon faaliyetleri geçtiğimiz ocak ayında tamamlandı.



'Meryem Ana' ismiyle de biliniyor

Yurttaşlar arasında 'Meryem Ana' ismiyle de bilinen manastırı, ziyarete açılmasının akabinde geçen yaklaşık olarak beş aylık süreçte 56 bin 111 kişi ziyarette bulundu. Yabancı ve yerli turistlerin manastıra yoğun ilgisi sürüyor. 



"Herkese öneririm"

Almanya'da ikamet eden Halil Akyaz, 10 kişiden oluşan bir grupla Karadeniz turuna çıktıklarını vurgulayarak, ilk ziyaret noktalarının da Sümela Manastırı olduğunu dile getirdi. 

Manastıra ilk kez geldiğini kaydeden Akyaz, "Çıkması bir hayli zor fakat görülmeye değer bir mekan. Herkese öneririm. Ormanları, çağlayanları ile çok güzel. Tarihi seven, tarihle ilgilenenlerin buraya gelip geçmişini, tarihini görmelerini öneririm." diye konuştu.



"Görmek nasip oldu"

Manastırı gezmek için Ordu'ya bağlı Fatsa ilçesinden gelen Seher Bekar da "Buraya daha evvel gelmeyi çok istedim fakat restorasyon sebebiyle gelemedim. Çok şükür ki görmek nasip oldu. Harika bir yer, yabancı ve yerli turistlere gelmelerini öneriyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)