Türk basketbolu için tarihi anlaşma

TBF ve Demirören Medya Grubu’nun bünyesinde faaliyet gösteren misli.com 2 sezonluk sponsorluk anlaşması imzaladı. Misli.com, TBF’nin isim sponsoru olurken Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi’nin de ana sponsorluğunu üstlendi. Bu kapsamda TBF için ilk kez isim sponsorluğu gerçekleştirilmiş oldu. 

SPOR 12.10.2021, 16:03 12.10.2021, 16:26
Türk basketbolu için tarihi anlaşma

Türkiye Basketbol Federasyonu ve misli.com, Türk basketbolu için tarihi bir iş birliğine imza attı. Düzenlenen basın toplantısında iş birliğini duyuran TBF Başkanı hidayet Türkoğlu ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, 2021-22 ve 2022-23 sezonları için anlaşma imzalandığını aktardı. 

TBF’de bir ilk: İsim sponsorluğu 

Yapılan anlaşmaya göre misli.com, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi’nin ana sponsorluğunu üstlenecek. Misli.com aynı zamanda Türkiye Basketbol Ligi'nin de isim sponsoru olacak. İsim sponsorluğu ise lig tarihi boyunca ilk kez yaşanan bir durum oldu. 



“Uzun vadede arzularımız var” 

Hem federasyonun genel durumu hem de iş birliği anlaşması hakkında açıklamalarda bulunan Hidayet Türkoğlu, şu sözlere yer verdi: “Hepimiz, yaklaşık 2 senedir var olan pandemi döneminde büyük mücadeleler verdik. Hem ülkemizde hem de dünyada spor endüstrisi zor dönemlerden geçti. Bazı zorluklar hala da devam ediyor. Uzun vadede arzularımız var. Bunlardan biri de tribünlerimizi tam kapasite doldurmak. Göreve geldiğim günden bu yana yayın mecralarını etkili şekilde kullanmak konusunda özenli davrandık. Maçların halka açık kanallarda yayınlanmasını sağladık. Yeni sezonda amacımız, basketbolun coşkusunu her eve ulaştırmak. Bizden önceki yönetim döneminde haftada sadece 5 maç televizyondan yayınlanıyordu. Bizim dönemimizde bu, haftalık 12 maça çıktı. Diğer tüm müsabakalar ise TBF sayfasından izlenebilecek. Bu konuda lojistik ve test hazırlıklarını yapmakla meşgulüz. En kısa zamanda tüm maçların izlenebilir hale gelmesi için çabalıyoruz.” 



“Pandemide en büyük desteği sponsorlardan aldık” 

Türkoğlu: “Pandemi döneminde en büyük desteğimizi sponsorlarımızdan ve iş ortaklarımızdan aldık. Pandeminin olumsuz sonuçları sporda da yaşanırken federasyonumuz, sponsorlarımız sayesinde gelirlerini artırmayı başardı. Misli.com ile bugün bir anlaşma imzaladık. Sayın Yıldırım Demirören’e herkesin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Demirören Holding bünyesinde bulunan misli.com, Türk sporuna sağladığı katkı ve örnek duruşu ile bilinmektedir. Biz de bu anlaşma ile 2021-22 ve 2022-23 sezonlarını birlikte geçirmek için adım attık. Türkiye Basketbol Ligi de bu sayede ilk kez bir isim sponsoruna sahip oldu.” 



“Misli.com spora destek vermekten mutluluk duyar” 

Yıldırım Demirören ise imza töreninde şu konuşmaları kaydetti: “Değerli dostum ve kardeşim Hidayet Türkoğlu’nun yönetimindeki Türkiye Basketbol Ligi’ne sponsor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu konuda oldukça gururluyuz. Rahmetli babam, spora büyük önem ve destek verirdi. Şimdi de görev sırası bizde. Ben de sponsor desteğinin ne kadar önemli olduğunu federasyon başkanlığı dönemimde tecrübe etmiş biri olarak imkanlarımız dahilinde sporu ve sporcuyu desteklemekten huzur duyuyorum. Her dakika gelişen ve büyüyen misli.com olarak özellikle alt ligleri desteklemekten onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu anlaşmanın basketbol camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)