Trabzonspor, 1959 öncesi şampiyonluklar için atağa geçecek

1959'dan önceki şampiyonlukların araştırılması için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir komisyon oluşturuldu. Trabzonspor'un kurucu kulüpleri İdmangücü ve İdmanocağı'nın da 1959'dan önce çok sayıda kupa kazandığını kaydeden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, "Delillerle başvuru yapacağız. Şayet 1959'dan önceki şampiyonluklar tescillenecekse bizim kulüplerimizin şampiyonlukları da sayılmalıdır." dedi.

SPOR 22.07.2023, 17:03 Hakan Öksüz
Trabzonspor, 1959 öncesi şampiyonluklar için atağa geçecek

Türk futbolunda 1959'dan önceki şampiyonluklar için TFF'ye başvuran Fenerbahçe, kabul görmemesine rağmen formasındaki yıldız sayısını 3'ten 5'e çıkardı. Beşiktaş ile Galatasaray'ın itiraz ettiği bu durum, son yıllarda Türk futbolunda yaşanan çalkantıların ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.

"Sadece 3 ile bu hakkın tanınması, tartışmaya yol açar"

1959 yılı öncesi şampiyonluklar için başvuru yapacak kulüplerden biri de Trabzonspor olacak. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, konuya dair yazılı açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan koisyonun, 1959 öncesindeki şampiyonlukları araştıracağını hatırlatan Ertuğrul Doğan, "Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan bölgesel turnuvaların kazananlarına bu hakkın verilmesi, tartışmalı bir karar olacaktır." dedi.

"Mahalli ligde bizim de 20 şampiyonluğumuz var"

Türkiye'nin tamamını temsil etmeyen 3 takımlı bölgesel liglerde alınan şampiyonlukların esas alınması durumunda haksızlık olacağını vurgulayan Doğan, "Trabzonspor Kulübü olarak geçmişimizle gurur duyuyoruz. Mahalli ligde bizim de 20 şampiyonluğumuz var. Söz konusu tartışmaların yapıldığı bir ortamda bunu hatırlatmak, zorunlu bir hal aldı." ifadelerini kullandı.

1959'dan önce alınan kupaları saydı

Trabzonspor'un kurucu kulüplerinden olan İdmanocağı'nın, 1959'dan önce 12 kupa kazandığını kaydeden Doğan, "İdmangücü ise 8 kez şampiyon oldu. Öte yandan İdmanocağı, Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nda 3 defa kupa aldı. Kulübümüz, İstanbul hegemonyasını yıktı." diye konuştu.

"Delillerle başvuru yapacağız"

Trabzonspor'un, kurucu kulüplerle birlikte tertemiz şampiyonluklar elde ettiğini kaydeden Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, "Türkiye Futbol Federasyonunun komisyonuna delillerle başvuru yapacağız. Şayet 1959'dan önceki şampiyonluklar tescillenecekse bizim kulüplerimizin şampiyonlukları da sayılmalıdır. TFF'nin bu kararı sadece bir kulüp özelinde uygulamayacağına inanıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)