TFF'de şok istifa! Tahkim Kurulu'nun 'hakem' kararı istifa getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu ve İcra Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, hakemlerle ilgili MHK'nin aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesinin ardından yaşanan süreç sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

SPOR 30.03.2022, 13:21 30.03.2022, 17:33
TFF'de şok istifa! Tahkim Kurulu'nun 'hakem' kararı istifa getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Baykan, yazılı bir açıklamayla istifa ettiğini açıkladı. 

TFF’de istifa depremi!

Başkan Vekili Mehmet Baykan, şu sözlerle istifa kararını duyurdu:

"MHK'nin, FIFA hakemlerimizin de aralarında bulunduğu hakemlerimizden bazılarını klasman dışı bırakma teklifi, Yönetim Kurulumuzca uygulamaya alınmıştır. Fakat ne yazık ki bu süreçte, TFF mevzuatlarında konunun hukuki boyutu hiç tartışılmadan işlem yapılmış ve itirazlar neticesinde TFF Tahkim Kurulu'nun kararı ve yönetim kurulumuzun kararı bozulmuştur.

Yönetim kurulu üyeliği ve hukuk işlerinden sorumlu başkan vekili görevinde bulunan şahsımın, bu açıdan bir sorumluluk üstlenmesi kanaatine vardım. Bu sebeple TFF yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinden istifa ediyorum."

TFF'de kritik bir pozisyonda görev alan Mehmet Baykan, Yeni Spor Yasası taslağının hazırlanması faaliyetini de yürütüyordu.

Ne olmuştu?

8 Mart'ta Merkez Hakem Kurulu tarafından 13 hakemin Süper Lig görev listesinden çıkarılma yönünde alınan kararı, TFF Tahkim Kurulunca bozulmuştu.

TFF Merkez Hakem Kurulu, 8 Mart Salı günü Süper Lig'deki hakem kadrosunu tekrar belirlerken 13 hakemi listeden çıkardı. Süper Lig'de görev alan; Ali Palabıyık, Cüneyt Çakır, Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Fırat Aydınus, Burak Şeker, Hüseyin Göçek, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Alper Ulusoy, Tugay Kaan Numanoğlu, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya'nın ise yalnızca VAR hakemi olarak çalışmasına karar verilmişti.

Görevden alınan hakem ve gözlemciler, kararı Tahkim Kurulu'na götürmüştü. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu'nun da yer aldığı davada; Tahkim Kurulu, oy çokluğu ile kararın kaldırılmasını kabul etmişti.

Yorumlar (0)