TFF başkan adaylığına kaç başvuru yapıldı? Liste belli oldu

16 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü seçimli genel kuruluna sayılı günler kala başkan adaylarının isimleri de netleşti. 

SPOR 10.06.2022, 13:01 12.06.2022, 09:59
TFF başkan adaylığına kaç başvuru yapıldı? Liste belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, başkan adaylığı için başvuru sürecinin dün sona erdiği belirtilerek, seçimde 9 ismin yarışacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı olabilmek için yarışacak isimler; Hüseyin Yangın, Ufuk Akçekaya, Cemal Tarancı, Ramazan Ataş, Ayhan Sağaltıcı, Mehmet Büyükekşi, Hayati Özgül, Gökhan Kızıltan ve Sedat Olca olarak ilan edildi. 

Büyükekşi’nin tek aday olarak seçime girmesi bekleniyordu

Gerçekleştirilecek olan seçimlerde, Mehmet Büyükekşi uzun süredir favori aday olarak değerlendiriliyor. 1961 yılında Gaziantep’te doğan Büyükekşi, 23 yaşında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre İngiltere’de de eğitim alan Büyükekşi, Türk Hava Yolları yönetim kurulu üyesi olarak da çalışmalarına devam ediyor. Büyükekşi’nin bir süredir tek aday olarak seçimlerde yer alması bekleniyordu. Daha önce yaptığı açıklama ile Mehmet Büyükekşi’nin adaylığına sıcak bakmadığını duyuran Fenerbahçe’nin yanı sıra Beşiktaş, İstanbulspor ve Trabzonspor’un da bu adaylığa destek vermeyeceği iddia ediliyor. 

Yorumlar (0)