Sedef hastalarına tedavi müjdesi!

Sedef hastalarına müjde veren Prof. Dr. Müge Güler Özden, "Artık bu hastalıkla yaşamak zorunda değilsiniz. Doktorlarda çare bulamayacaklarını düşünüp farklı yollara başvuranlar var. Sedef hastalığı tedavi edilebilir." dedi.

SAĞLIK 10.06.2022, 13:06 12.06.2022, 10:06 Hakan Öksüz
Sedef hastalarına tedavi müjdesi!

Samsun'da başlayan 4. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu'na en az 150 bilim insanı katıldı. İki gün boyunca devam edecek ve pazar günü yapılacak tartışma oturumuyla sona erecek sempozyumda 59 dermatoloji uzmanının konuşma yapacağı kaydedildi.

"Bu hastalıkla yaşamak zorunda değilsiniz"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, sempozyumda bir müjdenin verileceğini  duyurdu. Sedef hastalığının tedavisini bulunduğunu belirten Özden, "Artık bu hastalıkla yaşamak zorunda değilsiniz." dedi.

"Tedavisinin olmadığı zannediliyor"

Bazı kişilerin "tedavisi yok" zannederek farklı çözümlere başvurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Müge Güler Özden, "Bu müjdeyi vermek istiyoruz. Sedef hastalığı tedavi edilebilir. Tedavisinin olmadığı zannediliyor. Doktorlarda çare bulamayacaklarını düşünüp farklı yollara başvuranlar var. Sedef hastalığının tedavisinde muazzam bir gelişme var. Tedavi için doktorlarınıza başvurun." ifadelerini kullandı.

Eklem ve kalp sağlığını da etkiliyor!

Bundan böyle hiç kimsenin sedef hastalığıyla yaşamak zorunda olmadığını söyleyen Özden, "Sadece ciltte görülen bir rahatsızlık değil. Eklem ve kalp sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler yaratıyor." diyerek tedavinin önemine değindi.

Yorumlar (0)