TFF açıkladı: Aşı olmayanlar stadyumlara giremeyecek

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) stadyumlara giriş koşullarını tekrar düzenledi.

SPOR 10.08.2021, 20:53
TFF açıkladı: Aşı olmayanlar stadyumlara giremeyecek

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Türkiye'nin COVID-19 salgınıyla 1,5 senedir verdiği mücadele çerçevesinde, toplum sağlığının en üst düzeyde korunabilmesi maksadıyla, seyirciler için 'Stadyumlara Giriş Şartları' tekrar belirlenmiştir." denildi.

Aşı olmayanlar stadyumlara alınmayacak

Federasyon yönetim kurulunun bugün yaptığı toplantıda alınan kararlar ise şöyle:

  1. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış bireyler, son aşı tarihlerini takip eden 14'üncü günden itibaren, COVID-19 geçirmiş bireyler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süreyle stadyuma seyirci olarak girebilecektir.
     
  2. 12 yaşına tamamlamamış kişiler, maçtan en fazla 2 gün evvel PCR testi yaptırması ve test neticesinin negatif olması koşuluyla stadyuma giriş yapabilecektir. Ancak bahse konu yaş grubuna Sağlık Bakanlığı'nca aşı tanımlaması yapılması halinde, mevzubahis kişiler 60 günlük süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları durumunda stadyumlara giriş izni verilmeyecektir.
     
  3. Sağlık Bakanlığı güncel uygulaması çerçevesinde, COVID-19 PCR testi yaptırılamayan 12 yaş altındaki kişiler stadyumlara giremeyecektir.
     
  4. Talimatın yürürlüğe girdiği tarihten evvel kombine bilet satın almış fakat aşı takvimini tamamlamamış kişiler, maçtan en fazla 2 gün evvel PCR testi yaptırması ve test neticesinin negatif olması koşuluyla stadyumlara girebilecektir. Ancak bahse konu kombine sahiplerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapılmış grupta olmalarına karşın 60 günlük süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları durumunda, bu kişilere stadyumlara giriş izni verilmeyecektir.
     
  5. UEFA’nın güncel uygulamaları göz önüne alınarak ve kamu sağlığının korunması maksadıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-22 sezonu boyunca yapılmayacaktır. Misafir tribünlerine yalnızca ev sahibi takım seyircisi alınabilir.
     
  6. Stadyumlarda bulunan basın ve protokol tribünlerine girişler, seyirci giriş şartlarına tabi olacaktır.
     
  7. Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarında seyircilerin stadyuma girişleri, HES entegrasyonu ile e-bilet sistemi üzerinden alınan biletler ile yapılır. Bilet alacak bireylerin, HES kodu bilgilerine e-bilet sistemi uygulayıcısının ulaşmasına onay vermesi gerekmektedir. Kişilere yönelik HES uygulama sorgulamaları localara girecek seyirciler için e-bilet sistemi üzerinden yapılacak, protokol tribününe girecek kişiler için ise e-bilet sistemi veyahut HES uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
     
  8. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de seyircilerin stadyumlara girişleri, ev sahibi takımın sorumluluğunda HES kodu kontrolü ile yapılacaktır.

Yorumlar (0)