Terim: Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz

Süper Lig’in bitimine 5 hafta kala önemli açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın teknik patronu Fatih Terim, sarı kırmızılıların her zaman finallerin takımı olduğunu belirterek geri kalan 5 maçı ise en iyi yerde bitirmek istediklerini söyledi.

SPOR 25.04.2021, 16:10 26.04.2021, 11:35
Terim: Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz

Süper Lig’in 37. haftasında konuk olduğu FT Antalyaspor’u 1-0 mağlup Galatasaray, zirve yarışında önemli bir 3 puanı da hanesine yazdırmış oldu.

“Yetenekli ve süratlı oyuncularımız var”

Maç sonu açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, zor bir deplasman maçına çıktıklarını belirterek maç öncesi rakiplerinin taktikleri konusund çalışmalar yaptıklaını da söyledi.

Antalyaspor’un iyi bir defans oyunu oynadığını kaydeden Terim, “Maça baskılı başladık. Kazandığımız çoğu topu bu sayede kazandık. Sahada doğru bir oyun sergiledik ve neticede pozisyonlar da bulduk. Antalyaspor’da reaksiyon gösterince ilk yarı oyunu farklı bir noktaya gitti ve golü bulamadık. Arda ve Mustafa’ya ihtiyacımız oldu. Bunlar 18’in içinde etkili oyuncular ki nitekim golde gelmiş oldu. Arda ise bizim için kontak noktası oldu. Bu ikili bizi oyun olarak ileri taşıdı ve golü bulduk” dedi.

Anlatyaspor’a tebrik, hakeme eleştiri

Sahada sergiledikleri futbol nedeniyle Antalyaspor takımını kutlayan Fatih Terim, Antalya takımın iyi bir takım olduğunu saha içinde gördüğünü söyledi. Önlerinde 5 maçın kaldığını kaydeden başarılı teknik adam sarı kırmızılıların finallerin takımı olduğunu dile getirip sahadaki oyuna yönelikte maçın hakemine eleştirilerde bulundu.

Podolski’ye gösterilen kırmızı kartla ilgili konuşan Terim, “Ben bu işten bir şey anlamadım. Yedlin'e yapılanlar kırmızı kart değil. Ve hala bu oyuncu oynayamadığı için tek bir sağ bek ile devam ediyoruz. Luyindama'nın Alanya’da kafasına dikiş atıldı o bile kırmızı kart değil. O zamanda görevde Zorbay hoca vardı. Şimdi de VAR odasında yine o var. Bunları sorsanız anlatmaya bir şeyler bulur size. Kendi sahamızda Emre Kılınç’ın arkadan hafifçe dokunmasına kırmızı kart gösterdi. Tüm bunları ortaya koyduğumuzdan durumu anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.

"Menfaat peşinde koşmadım"

50 yıllık bir kariyere sahip olduğunu kaydeden Terim, hiçbir zaman menfaat peşinde olmadığını da söyledi.

Terim, “Başardığınızda sevenleriniz olduğu kadar tökezlediğinizde sizi kınayanlarda çıkacaktır karşınıza. Benim hayatıma giren herkesin parolası hep sevgi idi. Kimseyi kimseye söylenmedim. Kimseden de kendim için herhangi bir talepte bulunmadım. Burada kim bir eksiklik aramak istediyse sonunda hüsrana uğrayan taraf hep onlar oldular. Allah kim neyi hak ediyorsa ona onu versin. Her zaman gönül ve vicdan rahatlığı içinde yaşadım hayatımı. Elbette hatalarımız oluyor ve yapıyoruz da. Hatalar en fazla benim canımı yakıyor. Ve en fazla cezayı ise her zaman kendime kesiyorum. Ben 50 senedir Galatasarayım, ailem ve dostlarımla yaşıyorum. Bu kurduğum üçgen içerisinde yaşıyorum hayatımı. Hayatımın sonuna kadarda bu şekilde kalmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Yorumlar (0)