Teknik Direktör Vedat İnceefe: Bunlar Müslüman olamaz!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Kosova'da yaşanan olaylara ilişkin, "Bunlar Müslüman olamaz." yorumunu yaptı.

SPOR 13.06.2019, 10:58
Teknik Direktör Vedat İnceefe: Bunlar Müslüman olamaz!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Kosova'da yaşanan olaylara ilişkin, "Bizim içimizde hainler vardı ya, aynen onun gibi. Bunların içinde de çok kötü insanlar var. Rüzgarı başka taraftan estirmeye çalışan tipler. Gerçek Kosovalılar Türkleri ve Türkiye'yi seviyorlar ve bundan onlar da çok rahatsız oldular." yorumunu yaptı.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Kosova'da gördükleri kötü muamele ve şiddet olaylarını yorumladı.

Milli Takım'ın Fatih Terim yönetiminde Kosova ile orada ilk maçı oynadığını, Türkiye'nin Kosova'yı ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatan İnceefe, iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermeye çalışan, 'kötü niyetli insanlar' olduğuna işaret etti. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Evet çok kötü şeyler oldu. Güvenlik görevlilerini getirip bizim yedek kulübesinin yanına yığmışlar. Attıkları ikinci golde İrfan Can Eğribayat, su şişesini yere atıyor. O noktadan güvenlik görevlileri bizim bulunduğumuz alana girmeye başladı. Ayaktaki İrfan Can'ı ite kaka kulübeye sokmaya çalıştılar. Ondan sonra da ortalık karıştı."

BUNLAR ASLA MÜSLÜMAN OLAMAZLAR!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe, "Özel güvenlik görevlilerinin futbolcuya dokunma yetkisi bulunmuyor. Orada sportmenlik dışı herhangi bir davranış olursa, buna güvenlik görevlileri müdahale eder, özel güvenlikçiler müdahale edemez. FETÖ terör örgütünün bir etkisinin olup olmadığını tespit etmem mümkün değil ama ben bunların Müslüman dahi olduklarını düşünmüyorum. Bize bunları böyle yapabiliyorlarsa ki, yapmamaları gerekirdi çünkü biz kardeş ülkeyiz. Ama münferit çirkinliklerin, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini bozmaya yönelik bir amacı olduğunu ancak bu konuda başarılı olamayacaklarını söyleyebilirim. Hepsi birlikte olmasa da bireysel olarak çirkinlikler yaşanmıştır. Türkçe küfürler savruldu. Ancak bu çirkinliği bütün Kosova halkına da maletmek asla doğru olmaz." dedi.

KOSOVALILAR DA ZATEN BUNDAN MUSTARİP

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Vedat İnceefe, "Çünkü şu anda benim sosyal medya hesaplarıma olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren birçok Kosovalı kardeşlerimiz mesaj gönderiyor. 'Yaşananlara üzüldük, biz Kosovalıyız, Türkleri çok severiz, Türkiye'yi çok severiz' mesajları atıyorlar. 'Biz gerçek Kosova Türküyüz' diyen birçok insan olduğunu gördüm. Bazı kesimler bundan çok mustarip olmuş. Çünkü Türklerle Kosovalılar'ın gerçekten kardeş olduğunu bilen ve buna inanan, bizim onlara verdiğimiz desteği bilen insanlar çok üzülmüş. Ama bir taraftan da hani bizim de kendi içimizde hainler var ya, aynen onun gibi. Bunların içinde de çok kötü insanlar var. Rüzgarı başka taraflardan estirmeye çalışan ve kötü niyet taşıyan insanlar var." diye konuştu.

SUÇ İŞLEMİŞ GİBİ MÜDAHALE ETTİLER

Tartaklanan yedek kalecimiz İrfan Can Eğribayat ise duygularını şu şekilde paylaştı: "Bize saldıranlar Kosova'nın güvenlik görevlileri idi. Gol yediğimizde istemsizce sinirlendim ve elimdeki şişeyi yere attım. Bir anda güvenlik görevlileri geldi, sanki suç işlemişim gibi ellerimden tuttu beni çekiştirmeye ve itip kakmaya başladı. 'Sen bana karışamazsın' deyince itekledi. Benim üzüldüğüm Türkçe ağır küfürler edilmesiydi. Birisi Türkiye vatandaşı gibi çok iyi Türkçe konuşuyordu ve büyük ihtimalle Türk idi.

NELER OLMUŞTU?

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu hainlere yapılan operasyondan sonra Türkiye'ye yönelik düşmanca açıklamalar milli maçta da sahaya yansımıştı. Özel güvenlik görevlileri futbolcularımıza saldırmış ve şiddet uygulamıştı.

Kosova deplasmanında Türk sporculara karşı 'Özel Güvenlik' rezaleti yaşandı. Ümit Milli Takım'ın, Kosova'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sırasında özel güvenlik görevlileri yedek kaleci İrfan Can Eğribayat'ı tartaklamıştı. Yenilen 3. gole sinirlenip su şişesini yere atan kalecimiz İrfan Can Eğribayat'a müdahale eden güvenlik görevlileri, onu kulübeye ite kaka oturtmaya çalışmıştı. UEFA kurallarına göre özel güvenlik görevlilerinin sporculara müdahale etme yetkisi yok. Karşılaşmadan önce başlayan ve karşılaşma sırasında da devam eden bu düşmanca tutum, soyunma odası koridorlarına da yansımıştı.

HAİNLERİN ETKİNLİĞİ

Millî İstihbarat Teştilakı'nın (MİT) 2018 yılının Mart ayında Kosova'da düzenlediği operasyonda 6 FETÖ üyesi yakalanmış ve Türkiye'ye getirilmişti. Bu olayın ardından, terör örgütü FETÖ elemanları ve sempatizanları Türkiye'ye karşı yoğun bir kampanya başlatmıştı. Sporcularımıza yapılan kötü davranışların altında bu yönlendirmelerin etkisinin olduğu düşünülüyor. (Akşam)

Yorumlar (0)