AÖF sınav sonuçları açıklandı

AÖF sınav sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Bayram tatilinin araya girmesiyle uzun süredir devam eden bekleyiş sona erdi.

EĞİTİM 13.06.2019, 11:12 13.06.2019, 14:44
AÖF sınav sonuçları açıklandı

Dün Anadolu Üniversitesi’nden bilgilendirme gelmişti ve sonuçların 13 Haziran’da erişime açılacağı bilgisi verilmişti. Peki, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilecek?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınavı sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından bugün erişime açıldı. Yüz binlerce adayın merakla beklediği sonuçlar neticesinde mezun olma durumunda olan adaylar ve diğer öğrenciler diledikleri takdirde 3 ders sınavına da katılabilecek. Kredi sorunu olmayanlar ise bir üst sınıfa geçecek ya da mezun olmuş olacak.

AÖF SONUÇ SORGULAMA NEREDEN YAPILACAK?

Final sınavına ilişkin sonuçlar Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Fakültesi’ne ait sistemde bulunuyor. “/login.anadolu.edu.tr” adresinden e-posta adresi veya kimlik numaraları ile şifrelerini giren öğrenciler, sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçları sorgulayabilecek. Sonuçlar şimdilik Anadolu Mobil uygulamasında yer alıyor.

3 DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

3 ders sınavları 27 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak. Sınav merkezlerinin açıklanacağı tarih ise 22 Temmuz.

AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC NOTLARININ ANLAMI NE??

Bu harf notları geçer yani başarılı harf notları arasında bulunuyor. Bu notları alan öğrenciler sırasıyla en yüksek  AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor.

CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇER NOT MU?

Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında bulunuyor. Yani öğrencinin AGNO’su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00’ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş oluyor. Ancak AGNO 2.00’ın altındaysa bu dersler yeniden alınıp AGNO yükseltiliyor. CD, DC ve DD harf notları yükseltmelerde kullanılabilen dersler içerisinde bulunuyor.

FF HARF NOTU NE ANLAMA GELİYOR?

FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten kaldığı, geçemediği anlamına geliyor. AGNO ayrımına bakılmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.

Yorumlar (0)