Taylan Antalyalı çıkmazı

Sarı-kırmızılı ekibin transfer döneminin son günü Erzurumspor'‫dan bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattığı Taylan Antalyalı transferinde sular durulmuyor

SPOR 09.09.2019, 10:35 09.09.2019, 12:02
Taylan Antalyalı çıkmazı

Büyük spor kulüplerinin bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği ancak bonservissiz olarak Erzurumspor'dan Galatasaray'a transfer olan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu için ilk olarak Gençlerbirliğin'den bir açıklama geldi. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, Taylan Antalyalı'nın transfer sürecinin ilk günden itibaren titizlikle takip edildiği belirtildi.

Genç futbolcuyu Erzurumspor'a transfer eden Gençlerbirliği, oyuncunun sözleşmesindeki yüzde 40 pay sebebi ile bir açıklama metni yayınladı..

Taylan'ın, bir sonraki satıştan pay maddesiyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a gönderildiği vurgulanırken, "Taylan Antalyalı, bizzat onursal başkanımız İlhan Cavcav'ın Bucaspor'dan, dönemin şartlarına göre yüksek bir meblağ ile kulübümüze kazandırdığı bir isimdi. Potansiyelini bilmemize, yeteneğine güvenmemize rağmen, o dönem bir türlü istediğimiz verimi alamadık ancak Taylan'daki cevherin farkında olduğumuz için Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a verirken, sözleşmeye 'yüzde 40 sonraki satıştan pay' maddesi koyduk. Büyükşehir Belediye Erzurumspor da bunu kabul etti ama şimdi Taylan'ın Galatasaray'a transferinde bonservis ödenmemesi söz konusu oldu. Bonservis bedeli yok ama fahiş imza parası herkesin dilinde..." ifadeleri kullanıldı.

İki güzide camia (Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Galatasaray) ve yöneticilerinin, imza parası adı altında Gençlerbirliği'ne bonservis ödememek amacıyla böyle bir yola başvurduklarına ihtimal verilmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Süreci, avukatlarımız aracılığıyla titizlikle takip ediyoruz. Başlattığımız hukuki çalışma titizlikle sürmektedir. Kulüplerin ekonomileri, yaptıkları işler, en ufak hareketlerine kadar didik didik inceleniyorken, hukuka güvenmekten başka çaremiz yok. Ne Galatasaray ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor camialarını, ne de genç futbolcuyu yıpratmadan, sürecin hukuki araştırmasını yapıyoruz. İki güzide kulübümüzün yöneticilerinin, yazılan, konuşulan yöntemlere başvurduklarına, hatta pırlanta gibi bir gencimizin de böyle işlere alet edildiğine ihtimal vermiyoruz. Bu hukuki takibi, hakkımızı korumak, hakkımızı aramak için yapıyoruz."

"Sonraki satıştan pay" maddesinin birçok transferde kullanıldığı vurgulanırken, "Bunun suistimal edilmesi, arkadan dolaşılarak ayak oyunlarıyla devre dışı bırakılması, sonuçta tüm kulüplere zarar verecektir. Sadece bizim gibi yetiştirici kulüpler değil, bugün bu yollardan faydalanarak günü kurtardığını, transferi kotardığını zannedenler, yarın en büyük zararı görecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ağlamayacaksın!

Bu açıklamaların ardından Gençlerbirliği ekibine Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, sosyal medya üzerinden sert açıklamalarda bulundu.

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Gençlerbirliği'nin tepkisine benzer bir şekilde karşılık verdi ve yaptığı paylaşımda "Bize Taylan üzerinden attığın kazığın aynısını Erzurumspor, Taylan'ı Galatasaray'a gönderirken sana attı diye ağlamayacaksın" ifadelerini kullandı.

Salih Uçan konusunda da aynı sorunları yaşadık

Başkan Akştaş  "Taylan Antalyalı'yı biz Gençlerbirliği'ne 1 milyon 500 bin TL'ye sattık. Sözleşmesine de bir sonraki satıştan yüzde 20 pay istediğimizi yazdık. Gençlerbirliği, oyuncuyu, BŞB Erzurum'a gönderdiğinde de bu payımızı istedik. Ancak Gençlerbirliği kulübü yöneticileri aralarında gizlilik anlaşması bulunduğunu ve bize yaptıkları protokolü veremeyeceklerini bildirdiler. 1.5 milyon TL'ye aldıkları oyuncuyu bedelsiz verdiklerine inanmıyoruz.
Şimdi oyuncu, aynı şekilde Galatasaray'a gidince tepki gösteriyorlar ve yüzde 40'lık paylarını istiyorlar. Bedelsiz gönderip bize pay vermeyenler şimdi bedelsiz giden bir oyuncudan nasıl pay istiyorlar; bilmiyorum. BŞB Erzurum, Gençlerbirliği'ni "Bonservis ödemedik" silahıyla vurdu. Protokol belgeleri de elimizde bulunuyor." Başkan Aktaş ayrıca Salih Uçan konusunda da Fenerbahçe ile aynı sorunu yaşadıklarını vurguladı. Salih'i Fenerbahçe'ye sattıklarında yapılan protokolü şöyle anlattı: "Salih'in 1 milyon 550 bin Euro'nun üzerinde satılması halinde Bucaspor satıştan yüzde 10'luk pay alacaktı. Fenerbahçe'ye Salih'i 'Alanyaspor'a kaça sattınız?' diye sordum. Cevap olarak; 'Sözleşmesini feshederek yolladık' dediler."

Öncesinde Rizespor başkanı Hasan Kartal ile neler yaşanmıştı ?

Taylan Antalyalı transferiyle ilgili hukuki yola başvurduğunu açıklayan Gençlerbirliği kulübünün asbaşkanı Şahin Kartal, Rizespor başkanı Hasan Kartal'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Şahin Kartal aynı zamanda TFF yönetim kurulunda yedek üye olarak bulunuyor.

Süper Lig karşılaşmasında Çaykur Rizespor, evinde Galatasaray'a 3-2 mağlup olduğu maça hakem kararları damga vurmuş ve maçın ardından kulüp başkanı Hasan Kartal, hakemlere sert eleştiride bulunmuştu.

Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmada aleyhlerine kararlar verildiğini savunarak, yapılanların ayıp olduğunu söylemiş müsabakayla ilgili konuşulacak hiçbir şeyin olmadığına değinen Kartal, "Utanmayacaklar mı? Yüzleri asılmayacak mı? Bu insanlar, çoluğunun çocuğunun, Türk milletinin yüzüne nasıl bakacak? Böyle bir şey olur mu? Bu iş mi?" diye konuşmuştu..

Sinirli olan başkan Kartal, bağlanmış olduğu bir televizyon kanalının canlı yayınında kendisine sorulan "Tribünde silahımı getirin, bu hakemi vuracağım dediniz mi?" sorusuna:

''Silahım olsa hakemi vururdum. Kendime nasıl hakim olayım.Öyle birşey demedim. ama insanın yanında silahı olsa bunlar insanı katil eder. (Gülerek) Oruçluydum. Çok düzgün bir seyircimiz var. İnanın bu skandal başka bir yerde olsa daha farklı olurdu. Biz de klüp yönetiyoruz.  İyi kulüp yöneti olduğumu düşünüyorum. Ama bu yaşananlar bizi de çileden çıkarıyor.

Silahla zaten maça giremiyoruz. TFF başkanı herkesi kucaklamalı. MHK kime bağlı? TFF'ye... Bu işi yapamıyorsan bırak! Silahım olsaydı hakemi vururdum diye burada size söyledim. Maç içerisinde bunu demedim. Zaten silahla maça giremiyoruz.'' şekilnde yanıt vermişti.

Daha sonrasında yaptığı açıklamada esprili bir söylem olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)