Süper Lig'in en genç golcüsünün hikayesi!

Henüz 8 yaşındayken, babasına iş garantisi verilmesi karşılığında Kayserispor'a transfer oldu, 15 yaşında Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu ünvanına sahip oldu. İşte Süper Lig'in genç yıldızı Emre Demir'in bir hayli ilginç hikayesi...

SPOR 11.11.2019, 14:20 12.11.2019, 09:15
Süper Lig'in en genç golcüsünün hikayesi!

Genç yıldız futbolcu Emre Demir, Gençlerbirliği karşısında attığı golle Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu ünvanına sahip oldu ve çok genç yaşta adından söz ettirmeyi başardı. 

Kuvayi Milliye takımından Kayserispor'a

8 yaşındayken 2012 yılında Mersin 1'inci Amatör Küme kulüplerinden olan Kuvayi Milliye'nin alt yapısında forma giyen ve dayalı döşeli evde oturma ile babasına iş garantisi karşılığında Kayserispor'a imza atan Emre Demir, bu transferin gerçekleşmesinden tam 7 yıl sonra Süper Lig'de ilk golünü kaydetti.

"Futbolda iyi bir yere geleceğime inanıyorum" demişti

2012 yılında Emre Demir, futbolu çok sevdiğini ve en büyük hayalinin millî takımda oynamak olduğunu söylemişti. İyi bir futbolcu olacağına inandığını 7 yıl önce 8 yaşındayken ifade eden,'Minik Messi', "Beni 'Messi', 'Alex' diye çağırıyorlar. Böyle çağırmaları hoşuma gidiyor. İyi bir futbolcu olacağım. Sokakta çok futbol oynadım. Babam beni teke tek oynattı. Çalım atmayı öğrendim. Şimdi Kayserispor'a gidiyorum. Futbolda iyi bir yere geleceğime inanıyorum" sözleriyle daha o dönemden adından söz ettireceğinin sinyallerini vermişti.

emre demir ile ilgili görsel sonucu

15 Ocak 2004 yılında dünyaya gelen Emre Demir, Süper Lig'in 11'inci hafta maçında İstikbal Mobilya Kayserispor'un Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği karşılaşmanın 68'inci dakikasında oyuna dahil oldu. Emre, oyuna dahil olduktan yalnızca 3 dakika sonra dakika 71'de golünü kaydetti.

Genç yıldıza gol pasını ise 17 yaşındaki Nurettin Korkmaz verdi. Emre, attığı gol ile Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu olarak tarihte yerini aldı.

emre demir ile ilgili görsel sonucu

Hayrettin Demir: "Kayseri'de nice Emre Demir'ler çıkacaktır"

Emre Demir'in babası Hayrettin Demir, Gençlerbirliği karşılaşmasından sonra buruk bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Demir, "Kayserispor 1-0 gerideyken Emre Demir oyuna girdi. Gururlandık, skoru 1-1 yapan golü Emre'nin atması bize ayrı bir mutluluk verdi. Nurettin asist yaptı, Emre gol attı ve bu güzel bir şey. Emre gelecek için güzel bir örnek. Gençlere şans vermesinden dolayı Bülent Uygun hocamıza teşekkür ediyoruz, mutluyuz ama içimiz buruk. Kayseri'ye en azından 1 puanla dönmek istiyorduk. Emre buradan U17 Avrupa Şampiyonası'na gidecek. Orada da başarılı maçlar çıkarmasını bekliyoruz" dedi.

emre demir ile ilgili görsel sonucu

Baba Demir, Emre'nin uzun yıllardan bu yana Kayserispor'un altyapısında mücadele ettiğinin altını çizeredk, şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri'de nice Emre Demir'ler çıkacaktır. Gençleri gördüğümde mutlu oluyorum. Emre, Bercelona ve Paris Saint-Germain'de bulundu. Oranın havasını soludu; ama bugün burada Kayserispor A takımında onu görmek bizim için onurdur. Kapalıkale grubu başta olmak üzere taraftar O'nu bağrına basıyor, onlara da teşekkür ediyorum. Kayseri'ye geleli 8 sene olmuş, güzel zamanlarımız oldu. Herkes taşın altına elini koydu ve Emre'yi buralara kadar getirdiler. Ben de bir baba olarak her zaman arkasında durdum. Her zaman yanındayım."

Yorumlar (0)