iPhone 5G fiyatıyla şoke edecek

iPhone’un önümüzdeki yıl tanıtması beklenen 5G’li modeli için Apple analisti Kuo’dan şaşırtan bir yorum geldi. Kuo yeni iPhone’un parça maliyetleri ve 5G özelliği dikkate alındığında rekor bir satış fiyatına sahip olabileceğini iddia etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2019, 14:30
iPhone 5G fiyatıyla şoke edecek

Şimdiye dek yaptığı tahminlerde çok az bir hata payına sahip bir Apple analisti 2020 yılında tanıtılması beklenen 5G’ye sahip ilk iPhone telefonun fiyatının rekor olacağını ifade etti. Aslında her yıl tanıtılan iPhone marka telefonlar firmanın yeni amiral gemileri olarak güncel dolar kuruna da bağlı olarak artış gösteriyordu. Fakat iddialar o ki hem 5G teknolojisine sahip olması hem de gelecek yılın ekonomik oranları neticesinde seneye tanıtılacak olan amiral gemisi iPhone’un fiyatı şaşkınlığa uğratabilir.

Tahminleri paylaşan isim Apple marka ürünlerle ilgili analizlerini paylaşan ünlü analist Ming-Chi Kuo. Kuo’nun gelecek yılki iPhone’un rekor bir fiyat artışıyla önümüze gelmesi tahminini yapmasına neden olan unsur ise temelinde bazı özel parçaların %60 oranında zamlanacağına ilişkin tahminleri.

Zira Kuo’nun ifade ettiğine göre 5G iPhone çip setinin maliyeti önümüzdeki yıl yüzde 35 oranında artış gösterecek. Şimdiden bu artışın fiyat bazındaki yansımasının nasıl olacağı konusu kestirilemese de Apple tarafından bu kaybın karşılanmayacağı aslında dikkatle bakıldığında görülebilir. Bunun dışında yine Kuo’nun tahminlerine göre cihazın metal çerçevesi de yüzde 50-60 oranında daha pahalı olması bekleniyor.

Kuo gelecek yılki iPhone 5G’nin bin 200 dolar seviyelerinde ABD’de satışa sunulacağını ifade ediyor. Bu da Türkiye satış fiyatının neredeyse 2 katına çıkabileceği anlamına geliyor.

Bahsettiğimiz gibi yeni 5G’li cihazların hangi özelliklere sahip olacağı ve fiyatının iddia edildiği gibi yüksek olup olmayacağı konusu hala bir iddaadan ibaret. Gerçeklerin ne olacağını ise bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)