Süper Lig'de şampiyon ve küme düşenler bugün belli olabilir

Süper Lig'in 41. haftasında oynanacak olan karşılaşmalarda şampiyon ve küme düşecek olan takımlar belli olabilir.

SPOR 11.05.2021, 00:36 11.05.2021, 17:57
Süper Lig'de şampiyon ve küme düşenler bugün belli olabilir

Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanacak olan 41. hafta karşılaşmalarının neticelerine göre hem şampiyon hem de küme düşen kulüpler belli olabilir.

Üç büyüklerin şampiyonluk yarışı

Üç büyüklerin şampiyonluk yarışı verdiği ligde Beşiktaş 81 puanla zirvede konumlanırken, ikinci sırada yer alan Fenerbahçe'nin 79, üçüncü sıradaki Galatasaray'ın ise 78 puanı bulunuyor.

Ligde bugün Beşiktaş evinde Fatih Karagümrük'ü misafir edecek, Fenerbahçe sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek, Galatasaray ise deplasmanda ligden düşmesi kesinlik kazanan Yukatel Denizlispor ile kozlarını paylaşacak.

Siyah-beyazlılar ilan edebilir

Beşiktaş, bu maçların neticelerine göre şampiyonluğunu ilan edebilir. Siyah-beyazlı ekip, müsabakayı kazanması ve liderlik yarışındaki rakipleri Galatasaray ile Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi halinde 2020-21 sezonunun şampiyonu olacak.

Beşiktaş, bugünkü mücadelede berabere kalması ve Galatasaray ile Fenerbahçe'nin mağlup olması halinde de şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Bahse konu maçlarda bu olasılıkların haricinde alınacak neticelerde ise şampiyonluk heyecanı 42. haftaya kalacak.

Üç takım düşme potasında

Süper Lig'de Denizlispor'un akabinde küme düşecek diğer üç ekip de bugün belli olabilir.

Düşme potasında yer alan Gençlerbirliği'nin 35, BB Erzurumspor'un 37 ve MKE Ankaragücü'nün 38 puanı var. Bugün alınacak neticelere göre bu üç takım da Süper Lig'e veda edebilir. 

Yorumlar (0)