Süper Kupa Chelsea'nin

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal’i penaltı atışlarıyla 6-5 yenerek, 23 yılın ardından ikinci kez UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

SPOR 12.08.2021, 01:31
Süper Kupa Chelsea'nin

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşan İngiltere ekibi Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan İspanya temsilcisi Villarreal, Süper Kupa mücadelesinde Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta bulunan Windsor Park’ta kozlarını paylaştı. 

90 dakika eşitlikle tamamlandı

Müsabakaya daha etkili bir şekilde başlayan Chelsea, dakikalar 27'yi gösterdiğinde 1-0 öne geçti. Kai Havertz’in asistinde Hakim Ziyech meşin yuvarlağı filelere göndererek ilk yarının skorunu tayin etti. 

İkinci devrede Villarreal beraberlik için baskısını artırdı. Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Gerard Moreno’nun golüyle İspanyol ekibi 1-1'lik eşitliği yakaladı. 

Kupa İngiltere'ye gitti

90 dakika bu neticeyle sona ererken, uzatma dakikalarına geçildi. Bu bölümde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları şampiyonu belirledi. Chelsea, penaltılarda rakibine 6-5'lik üstünlük sağlayınca 23 senenin ardından ikinci kez Süper Kupa'yı evine götürdü.

Yorumlar (0)