Haydar Aliyev Merkezi Türk Bayrağı ile renklendi 

Azerbaycan’ın simgelerinden olan Haydar Aliyev Merkezi’ne Türk bayrağı yansıtıldı. Türkiye’deki orman yangınlarına manevi yoldan destek olmak için bu yöntem tercih edildi. 

DÜNYA 12.08.2021, 08:27 13.08.2021, 12:17
Haydar Aliyev Merkezi Türk Bayrağı ile renklendi 

Azerbaycan’ın simgelerinden olan ve Bakü’de geçtiğimiz senelerde açılan Haydar Aliyev Merkezi, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine sahne oldu. Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini, Türkiye’ye manevi desteği göstermek için yansıtılan bayrak ile birlikte aynı zamanda bir etkinlik de düzenlendi. 



Türk STK’lar etkinlikte buluştu 

Haydar Aliyev Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Türk STK’lar, ülkede yaşayan Türk aileler, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Fariz Rzayev, Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve daha pek çok vatandaş katıldı. 



Yangında en fazla desteği Azerbaycan’dan aldık 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün gerçekleşen basın toplantısında, yanın söndürme konusunda en büyük ve fazla desteğin Azerbaycan’dan geldiğini aktarmış ve kardeş ülkeye teşekkürlerini iletmişti. Büyükelçi Bağcı da bu yönde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Yangınların 14. gününde Azerbaycan’dan gelen manevi bir destekle buradayız. Yangının başladığı ilk andan itibaren hem Manavgat’ta hem de Muğla’da yanımızda olan, hiç düşünmeden araç ve personel gönderen Azerbaycan’a teşekkür ediyoruz.” 



“Milletimiz bunu unutmayacaktır” 

Bağcı: “24 saat koordineli şekilde çalışmalar yaptık. Destek için arızalı olan amfibi uçağın bakımları 24 saat içinde yapıldı, testleri de tamamlandıktan sonra 5 gün içinde yangın mahalline gönderildi. Azerbaycan’ın desteğini Türk halkı yüreğinde hissetti. Milletimiz bunu unutmayacaktır.” 

Yorumlar (0)