Süleyman Soylu'dan şampiyonluk kutlamalarına ilişkin tedbir açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonu şampiyonun belli olacağı gün taraftarların kutlama yapma isteğine ilişkin "Şampiyonluk kutlamalarının tam kapanmanın ardından yapılmasına ilişkin bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

SPOR 12.05.2021, 17:13
Süleyman Soylu'dan şampiyonluk kutlamalarına ilişkin tedbir açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde, bayram tedbirlerine yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Tedbir alınması gerekiyor”

Söz konusu toplantıda, bu hafta sonu oynanacak şampiyonluk maçlarından sonra Süper Lig şampiyonunun belli olacağına vurgu yapan Süleyman Soylu, şampiyonluk kutlamalarına yönelik çeşitli uyarılarda bulundu ve şunları aktardı:

"Maçların hepsi cumartesi değil mi? O gün bir diplomasiye ciddi anlamda ihtiyaç var. Şampiyonluk kutlamaları eğer sokağa taşarsa, Giresunlular ve Adanalılar sağ olsunlar bunu minimum seviyede yaptılar. Sokakta birtakım görüntüler ortaya çıktı fakat her yere yayılan bir kalabalık olmadı. Fakat buna rağmen, bu kutlamaların tam kapanmanın ardından yapılması konusunda bir diplomatik müzakere, hem valilerimize hem de size düşüyor. Buna ilişkin bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sonuç olarak üç takım da İstanbul takımı. Bu konuda eğer İstanbul bir karar çıkarırsa ya da etkili bir çağrıda bulunulursa tam kapanma sürecine zarar gelmeden bunlar yapılabilir." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)