Spor yasası teklifi komisyondan geçti

Spor Federasyonları ve Spor Kulüpleri Kanunu Teklifi, Gençlik ve Spor, Kültür ve Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul gördü.

SPOR 31.03.2022, 00:29 31.03.2022, 14:55
Spor yasası teklifi komisyondan geçti

Meclis Gençlik ve Spor, Kültür ve Milli Eğitim Komisyonu'nda, spor kulüpleri ve spor federasyonlarının yapılarına ilişkin düzenlemeleri kapsayan yasa teklifi kabul edildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in başkanlığında bir araya gelen komisyonda, Spor Federasyonları ve Spor Kulüpleri Kanunu Teklifi kabul gördü. 

Kulüpler dernek statüsünden çıkarılacak

Bu doğrultuda, spor anonim firmaları ve spor kulüplerinde, şeffaflık, denetleme, hesap verme açısında düzenlemeye gidilecek. Spor kulüpleri, dernek statüsünde bulunmaktan çıkacak ve spor anonim firması vasfı kazanacak. Spor anonim firmaları ve spor kulüpleri için 'denk bütçe' sistemine geçilecek. Spor anonim firması ve spor kulübü başkan ve yönetim kurulu mensupları ile yöneticileri, esas sözleşme, tüzük ve mevzuattan doğan yükümlülüklerini ihmal veyahut kasıtla ihlal ettikleri durumda kulüp, firma, alacaklılar ve pay sahiplerine karşı verdikleri zararlardan zincirleme olarak sorumlu tutulacak.

Yorumlar (0)