İsrail Başbakanı halka çağrı yaptı: "Herkes silahlansın!"

Peş peşe yaşanan terör saldırılarının ardından geniş çaplı önlemler aldıklarını belirten İsrail Başbakanı Naftali Bennett, vatandaşlara silahlanma çağrısı yaptı. Bennett, "Ruhsatlı olanlar silahlansın ve tetikte kalsın." dedi.

DÜNYA 31.03.2022, 00:29 31.03.2022, 01:59 Hakan Öksüz
İsrail Başbakanı halka çağrı yaptı: "Herkes silahlansın!"

İsrail'de peş peşe yaşanan saldırılar, halkı bezdirdi. Son olarak Beni Barak şehrinde düzenlenen saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti. Ülkede yoğun tepkilere yol açan saldırılar sonrası İsrail Başbakanı Naftali Bennett, kameraların karşısına geçti. Ruhsatı bulunan tüm sivillerin silahlanması gerektiğini kaydeden Bennett, "Sizden beklediğimiz şey, her an tetikte olmanız. Gözlerinizi dört açın ve sorumluluk alın." dedi.

"Saldırganın ailesinin evi yakılacak"

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin ailesinin evinin yakılacağını aktaran Naftali Bennett, bunun caydırıcılık amacıyla yapılacağını sözlerine ekledi. Söz konusu güvenlik kararlarını almak zorunda kaldıklarını söyleyen İsrail Başbakanı, "Bu tamamen İsrail toplumunu hedef alan acımasız bir terör dalgasıdır. Bu kanlı terörist eylemleri savuşturmak için tüm vatandaşlarımızın yardımı gerekiyor." diye konuştu.

"Caydırıcılığı artırıyoruz"

Ülkedeki güvenlik duygusunu güçlendirmek için silahlı kuvvetlerin bütün gücünü ortaya koyduğuna işaret eden İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Saldırıların önlenmesi için güçlerimiz çalışıyor. Ordumuz, İsrail polisine destek verecek. Burada vatandaşlarımızın da desteği gerekiyor. Terörist saldırılarını savuşturmak için caydırıcılığı artıracak önlemler alıyoruz. Saldırıyı düzenleyen Filistinli Ziya Hemarişe'nin (27) ailesinin Cenin şehrindeki evinin yakılması da bu caydırıcılık önlemlerinden birisi." dedi.

"En az 200 tutuklama yaptık"

Terör dalgasını savuşturmak için "Sınır Polis Tugayı" kuracaklarını dile getiren Naftali Bennett, kurduları motosiklet biriminin acil müdahalelerde bulunduğunu belirtti. Güvenlik güçlerimiz, terör saldırısının ardından en az 200 tutuklama gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerine destek vermek için tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ruhsatlı olanlar silahlansın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)