Sörloth, 24 milyon Euro'ya Leipzig'de!

İngiliz basını, Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth'un 24 milyon Euro karşılığında Alman ekibi Leipzig'e transfer edildiğini bildirdi.

SPOR 17.09.2020, 13:40
Sörloth, 24 milyon Euro'ya Leipzig'de!

Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth, Uluslar Ligi karşılaşmaları için Norveç Milli Takımı'na davet edilmişti.

24 yaşındaki oyuncu, Süper Lig başlamasına rağmen Türkiye'ye dönmemişti. Beşiktaş mücadelesine çıkmayan yıldız futbolcunun eksikliği hissedilmişti.

Bordo-mavililer ile yolları ayırmaya kararlı olan Alexander Sörloth'un, Alman ekibi Leipzig'in kadrosuna dâhil olacağı bildirildi. 

İngiliz medyası, Norveçli futbolcunun transferine ilişkin anlaşmaya varıldığını kaydetti. The Athletic'te yer alan haberde, 24 yaşındaki oyuncunun 2020-2021 sezonunda Leipzig'de top koşturacağı ifade edildi. 

Söz konusu habere göre, Trabzonspor ile Crystal Palace, Alexander Sörloth'un kiralık sözleşmesinin feshedilmesi konusunda anlaşma sağladı. 

Alman ekibi Leipzig'in, Norveçli golcünün bonservisine yaklaşık 22 milyon sterlin vereceği, söz konusu miktarın da bordo-mavililer ile Crystal Palace arasında eşit bir biçimde paylaşılacağı öğrenildi. 

Dortmund forması giyen Erling Haaland, daha önce yaptığı bir açıklamada, yıldız futbolcunun Leipzig kadrosuna dâhil olacağını belirtmişti.

Bunun Alexander Sörloth için iyi bir hamle olacağına dikkat çeken Erling Haaland, Norveçli golcünün Bundesliga'da top koşturacak olmasının önemli olduğunu söylemişti.

Erling Haaland, Alexander Sörloth'un iyi mücadele edeceğini düşündüğünü kaydederek, genç futbolcunun özgüvenli ve muhteşem bir forvet olduğunu aktarmıştı.

Alexander Sörloth'un söz konusu ligde başarılı olacağını belirten Erling Haaland, ona karşı mücadele etmenin heyecan verici olacağını ifade etmişti. 

Yorumlar (0)